Návrat po devíti letech

Ke svému šestému závodu MS supersportů zamíří tým KL Intermoto do Německa na pro něj neznámý okruh Nürburgring. Kolotoč MS superbike se na tento legendární okruh vrací po devíti letech. Pouze dvakrát se zde jezdci tohoto seriálu utkali o světové body – v roce 1998 a 1999. Závody třídy supersport zde vyhrál Charpentier (1998) a Bontempi (1999).

Část týmu měla možnost si trať alespoň v její kratší variantě vyzkoušet v rámci závodů seriálu německého mistrovství IDM, které se zde jelo o dva týdny dříve. V supersportech tuto možnost využil Patrik Vostárek, který v první ze dvou vypsaných jízd skončil na 8. místě s minimálním odstupem na příčku šestou. Dobře měl rozjetý i druhý závod, kdy se v jednu chvíli ocitl dokonce na 2. místě – jeho snahu bohužel ale ukončila havárie. Přesto je možno jeho účast hodnotit velmi pozitivně a na nadcházející závod je velmi dobře připraven. Michal Drobný jel v kategorii superbike – po 29. místě v první jízdě také on po havárii druhou jízdu nedokončil. Oba závody pro něj ale byly dobrou příležitosti k seznámení s tratí.
Na motocyklu pana Hanuše se ve třídě do 125 ccm prezentoval David Látr. Solidně zvládl kvalifikaci, v první zatáčce po startu ho ale bohužel potkal nezaviněný pád, jehož výsledkem byla těžká zlomenina nohy a následná náročná operace v nemocnici v Koblenzi. V současné době je David už v Čechách a čeká ho dlouhá rekonvalescence. Celý tým KL Intermoto mu posílá přání brzkého uzdravení.


Oba jezdci pro MS supersportů využili pětitýdenní pauzu různě. Matt Lagrive, který Nürburgring zná z testů Suzuki, byl na srovnávacích testech Suzuki v Magny Cours. Pro Willyho de Angelise je okruh zcela novým a on se věnoval především zlepšení stavu svých ještě stále ne úplně doléčených rukou. Pracovalo se také velmi intenzivně na motocyklech, převážně na výkonu motorů. Mechanici strávili několik dní u firmy Jansberg Power v Dánsku, kde se podařilo najít určitou rezervu ve výkonu motoru.
Vedení týmu se podařilo dohodnout i nové smlouvy s našimi stávajícími, ale i novými partnery.
Doufáme, že je našimi výsledky nezklameme.

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist