Na Portugalsko vzpomínám rád, říká Elías

Španělský závodník superbikového šampionátu Toni Elías má na Portugalsko velmi hezké vzpomínky, protože tam v roce 2006 vyhrál závod třídy MotoGP, když tehdy v Estorilu porazil Valentina Rossiho. Tentokrát ale na něj čeká nová zkušenost v Portimau, kde zatím nikdy nezávodil.

Jezdec motocyklu Aprilia v barvách stáje Red Devils Roma je po osmi závodech sezony průběžně osmý s jen dvěma body ztráty na sedmého Itala Davide Giuglianiho z tovární stáje Ducati. Zatím nejlepším výsledkem sezony je v případě Toniho Elíase čtvrté místo z druhého závodu v Sepangu, ale ambice španělského závodníka míří výš a moc rád by získal umístění na stupních vítězů.
V posledním závodu měl Elías problémy s vyladěním nastavení zejména přední části RSV4. Jakmile problém vyřeší, objeví se problém s trakcí vzadu, takže společně s týmem museli pokaždé hledat kompromisy. Po závodu v Misanu měl tým Red Devils Roma tento problém řešit přímo s továrnou z Noale, takže výsledky by mohly přijít už v Portugalsku.

Na dráze okruhu Algarve ale Toni Elías nikdy předtím nezávodil takže to ze začátku bude především o získávání zkušeností. „Na Portugalsko mám velmi dobré vzpomínky, zejména pak na Estoril,“ uvedl Toni Elías. „Tam jsem získal své nejdůležitější vítězství v MotoGP a také tam vybojoval pár dalších umístěních na stupních vítězů v ostatních kubaturách mistrovství světa.“
„Portimao už trošičku znám, protože jsme tam v zimě jeden den testovali na cestovní motorce, abych získal alespoň nějakou představu o této dráze. Je skvělá, ale také zároveň velmi náročná. Nicméně doufám, že se nám tu o víkendu podaří zaznamenat výrazné výsledky,“
dodal španělský závodník.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist