Michael Schumacher na Oscherslebenu

Na německém okruhu Motosport Arena Oschersleben začal druhý závod mezinárodního mistrovství Německa IDM. Svůj první závod mají už za sebou supersporty, v jejichž startovní listině je hned čtveřice českých jezdců.

Všechno se ovšem na okruhu, ležícím nedaleko Magdeburgu, točí kolem jednoho jména – sedminásobného světového šampióna Michaela Schumachera, který si právě sem naplánoval svoji premiéru v oficiálních závodech. Nechybělo ale mnoho a Schumi se na startu dvou zítřejších závodů nemusel vůbec objevit. Při dnešní druhé kvalifikaci totiž vyjel asi 10 minut před koncem, kdy trať po dešťové přeháňce oschla. Ujel však asi 50 metrů a musel svoji Hondu odstavit pro poruchu elektroniky. Díky tomu nesplnil limit 115 % potřebný pro kvalifikaci. Pořadatelé však pohotově upravili pravidla, a tak se fenomenální Němec zítra na startu objeví.



Na start závodu supersportů se postavila pouze trojice našich jezdců. Patrik Vostárek pro vysoké horečky do závodu nenastoupil a zřejmě ho neuvidíme ani zítra. Nejlépe si vedl šlapanický Michal Filla (Yamaha), který uzavřel první desítku. Na body dosáhl i Ondra Ježek (Kawasaki), který po startu z 22. pozice dojel třináctý. Markéta Janáková (Suzuki)obsadila 29. příčku. V závodě triumfovaly Triumphy – vyhrál domácí Günther před svým krajanem Todem.

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist