Melandri poprvé vyzkoušel RSV4

V jihošpanělském Jerezu zahájil Marco Melandri novou kapitolu své závodní kariéry, když si poprvé vyzkoušel superbikový motocykl Aprilia RSV4. Ital má bolestivě zraněnou nohu, takže motocykl Eugene Lavertyho museli mechanici během pondělí upravit tak, aby s ním Melandri dokázal vůbec jezdit.

Zranění bude Melandriho limitovat, takže kompletní program testování bude pro něho velmi těžké splnit. Tento test bude více méně o tom, aby si na novou motorku zvykl a dal svým mechanikům nějakou zpětnou vazbu.

V Jerezu má v úterý silně pršet, takže i v tomto směru bude testování hodně ovlivněno.

Oficiálně zatím nebyla spolupráce potvrzena ani ze strany týmu Aprilia Racing a ani ze strany Melandriho. Důvodem může být také fakt, že Italova smlouva s BMW vyprší koncem října.
Také se proslýchá, že nový šéf závodního oddělení Aprilie Romano Albesiano chce najít způsob, jak si Eugene Lavertyho udržet. Laverty letos vyhrál devět závodů a v celkovém hodnocení skončil druhý.

Jezdecká dvojice Aprilie pro rok 2014 je očekávána ve složení Sylvain Guintoli a Marco Melandri. Oficiální potvrzení ze strany Aprilie se očekává v listopadu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist