Melandri nebyl počasím v Portimau nadšený

Letos první třídenní test absolvoval tovární tým Aprilia Racing na okruhu Autódromo Internacional do Algarve v portugalském Portimau. Od soboty do pondělí testoval nové díly a nastavení italského superbiku Aprilia zkušený Marco Melandri a spolu s ním testovací jezdec Alex Hofmann.

Do Portugalska nedorazil druhý jezdec týmu Sylvain Guintoli. Francouz si loni v létě zranil rameno a po skončení sezony 2013 okamžitě absolvoval operaci. Jenže zranění se neléčilo dle plánu a Guintoli musel v zimě podstoupit druhou operaci, takže v této chvíli ještě není zcela v kondici.
V průběhu víkendu nepřálo testujícím týmům počasí. V Portimau byla poměrně nízká teplota a pršelo. Jediný den, kdy šlo na suchu testovat od rána až do večera bylo pondělí, závěrečný den testu v Portugalsku. Za tři dny najel Marco Melandri celkem 175 kol s nejlepším časem 1´43,1 sekundy.

„Vzhledem k náročným povětrnostním podmínkám, byly první dva dny tak trošku promarněné,“ uvedl v pondělí večer Marco Melandri. „Poslední den byl zvláštní. Podařilo se nám udělat velký pokrok s elektronikou, ale také jsme zaznamenali pár problémů s nastavením podvozku. Jak se podmínky na dráze postupně zlepšovaly, nastavení mělo problém na to reagovat.“
„Ke konci testu jsme řešili, jakým směrem se vydáme v rámci mého stylu jízdy, ale je opravdu škoda, že jsme přišli o poslední půlhodinku testování (červené vlajky, olej na dráze), kde bychom mohli zkusit zajet rychlé kolo,“
pokračoval Ital a závěrem dodal: „To mě zklamalo, ale je dobré, že v tomto směru teď máme jasnou představu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist