Maxime Berger podepsal u Effenbertu

Po potvrzení jezdců Sylvaina Guintoliho a Jakuba Smrže na příští sezónu, tedy úspěšných jezdců z minulé sezóny Mistrovství světa Superbike, kteří se zasloužili o to, že český tým Effenbert Liberty Racing dosáhl celkově na 4. místo v týmové soutěži a to hned v prvním roce své účasti ve světovém mistrovství, se generální ředitel Dott.Mario Bertuccio rozhodl jít směrem - ve světle nových předpisů – zvýšení investičního programu zaměřeného na rozvoj mladých jezdců.

Prvním jezdcem, který tuto šanci dostane, je mladý a hodně slibný francouzský talent Maxime Berger, mistr Evropy "malých" stocků 2007 a druhý v sezoně 2010 v konečném pořadí poháru FIM Superstock 1000, který vloni debutoval v týmu Supersonic s motocyklem Ducati 1098 a který získal sedmé místo ve druhém závodě finálového světového klání 2011 v Portugalsku.

Pilot byl potom pozván na testování v říjnu v Portimau, a zde dokázal, což je ostatně známé, zajet velmi dobré časy. To je velkým příslibem pro jeho jezdeckou účast v příštím roce světového šampionátu.
Maxime Berger: "Jsem opravdu poctěn důvěrou, že Effenbert Liberty Racing mě přivítal do svého týmu, který má velmi profesionální strukturu. Vím, že se mohu plně spolehnout na všechny členy týmu, se kterým jsem měl tu čest zúčastnit se privátních týmových testů v úterý po závodech v Portimau. Oceňuji, že pro mě vyhradili jedno místo v týmu a jsem velmi hrdý na to, že budu jezdit v jejich barvách v roce 2012. Mohou se spolehnout na mou profesionalitu, moji motivaci a mou touhu, dovést tyto barvy co nejvýš, jak jen to bude možné.

Bude to má druhá sezóna na superbikové Ducati, což je pro mě možnost plně využít vlastnosti tohoto motocyklu a vůbec nepochybuji o tom, že naše společná práce nám všem přinese hodně radosti v roce 2012! "

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist