Max Biaggi: V tomto roce budeme protagonisty my

Pln optimismu vstupuje do své druhé sezóny s továrním motocyklem Aprilia italský korzár, Říman Max Biaggi.

Loňský návrat Aprilie do superbikového mistrovství světa byl impozantní. Právě u nás v Brně se Biaggimu podařilo vyhrát pro Aprilii celkově 9. závod v tomto seriálu a to po dlouhých 8 letech (naposled Regis Laconi v Imole 2001 ve 2. jízdě). 


Ovšem římský korzár chce ještě více. A to i přesto, že v posledních 12-ti závodech minulé sezóny skončil 7x na podiu a celkově obsadil v šampionátu místo 4. 


Přivítání v továrně Aprilia v Noale po brněnském vítězství pak bylo triumfální a velkolepé! 

Vánoce minulého roku strávil Max Biaggi se svou ženou Eleanorou a s dcerou Ines v Kalifornii. Silvestrovskou večeři absolvoval ve známé japonské restauraci Nubu, i když nechat bouchnout šampaňské a vstup do Nového roku už prožil ve svém dočasném bydlišti v Malibu. 


Ovšem myšlenkami je už Biaggi plně v nové sezóně: "Každý si může být jistý tím, že Aprilia a já budeme v letošním roce bojovat na nejvyšší možné úrovni", říká 38-letý tovární jezdec Aprilie a dodává: "Nikoho sice nepodcenuji, ale zároveň jsem si jist, že máme hodně velký potencionál. Vidím před sebou velmi dobrý rok a chci začít tam, kde jsme skončili ve druhé polovině roku 2009!"


První test továrního motocyklu Aprilie RSV4 Factory, tedy Maxe Biaggiho a Leona Camiera, bude pochopitelně od 22. ledna na portugalském okruhu Portimao. A ten další, pak poslední týden v únoru na Phillip islandu, tedy těsně před zahájením superbikové sezóny 2010.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist