Leon Haslam: Byl to náročný den

Druhý muž průběžného hodnocení superbikového mistrovství světa Leon Haslam neměl v Imole svůj den. V prvním závodu na stupně vítězů nedosáhl, ale bodoval čtvrtým místem, což bylo v rámci upevnění postavení v šampionátu důležité. Druhý závod už nebyl tak pozitivní, protože v osmém kole havaroval a musel do zdravotního centra na vyšetření. Rentgen nezjistil žádné zlomeniny, ale na Haslama teď čekají další testy a jejich výsledek zatím zůstává s otazníkem.

Z prvního závodu si Leon Haslam odnesl třináct bodů za čtvrté místo, čímž posílil své postavení na druhé pozici průběžného hodnocení mistrovství světa. Druhý závod už neprobíhal dle představ britského závodníka a potom, co nejdřív kolidoval v jedné ze zatáček s VD Markem, dostal v osmém kole highsider a ve třetí zatáčce skončil na zemi. Nula bodů z druhého závodu zatím Haslamovo průběžné druhé místo v šampionátu neohrozila, ale třetí Tom Sykes už na něj ztrácí pětadvacet bodů.

Pro Leona Haslama teď bude důležité projít testy v nemocnici, aby při nich nezjistili nějaké vážnější zranění, které třeba neodhalil rentgen v Imole. Předposlední víkend v květnu je totiž na programu závod v Donington Parku a na ten se Haslam pochopitelně těší, protože je to dráha jeho závodnímu srdci nejblíž.
„Pro mě to byl náročný den,“ uvedl Leon Haslam, jezdec týmu Aprilia Racing Team Red Devils. „V prvním klání jsem dojel pro nejlepší možný výsledek, jaký jsem byl schopen získat. Ve druhém závodě jsem bojoval na brzdách, párkrát byl dlouhý a nakonec se dostal za VD Marka s Jordim.“

„Jel jsem v dobrém tempu, ale jakmile jsem získával půdu pod nohama, dostal jsem ve třetí zatáčce highsider. Jsem všude potlučený, ale při vzpomínce na pád si myslím, že jsem měl štěstí a do Doninigtonu bych měl být stoprocentní.“

.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist