Jules Cluzel poprvé na superbikové Suzuki

Tým Fixi-Crescent-Suzuki testuje na španělském okruhu Almeria a je to zároveň debut vicemistra světa supersportů 2012 Francouze Julese Cluzela na superbikovém motocyklu.

Na španělském okruhu Almeria začalo včera dvoudenní testování superbikových a supersportových týmů, tedy včetně tří českých: ProRace Honda s Gaborem Talmacsim, ComPlus SMS-Honda se svou novou akvizicí Balazsem Nemethem a Intermoto Kawasaki s vicemistrem světa 2011 Davidem Salomem.

           

Největší pozornost ale byla soustředěna na superbikový tým Crescent-Suzuki s piloty Leonem  Camierem (GB) a nováčkem Julesem Cluzelem (F). Za silného studeného větru, ovšem v zásadě za slunečného počasí se na trať vydali oba dva piloti se zbrusu nově postavenými motocykly GSX-R1000 RR. Nově vyladěné motory od firmy Yoshimura ale budou nasazeny až dnes, tedy při druhém dnu testování.

"Byl to velmi dobrý den, Udělali jsme hodně práce. Celý den jsem jezdil s tvrdými pneumatikami, a nebyl to rozhodně pokus o nějaké rychlé časy za každou cenu. V pátek pojedeme poprvé nové motory 2013 a pokud budou stejně dobré jako "na brzdě, tak to bude skvělé a pro to bude znamenat obrovský krok dopředu", zhodnotil první den testování zkušený Leon Camier, který se na vývoji nového motocyklu podílel největším dílem.
Pro Julese Cluzela byl první den testů především odpoutáním se od svého doposavadního jezdeckého stylu na supersportovém motocyklu a zvyknutím si na daleko silnější superbikový motocykl: "Bylo to něco fantastického. Nový bike je obrovský rozdíl proti tomu, co jsem měl k dispozici vloni. Má daleko větší výkon a já musím hodně změnit svůj jezdecký styl. Všechno je daleko rychlejší, já se přiblížím do zatáček velmi rychle. Ale mám ze všeho velmi dobrý pocit. Musím se ale ještě hodně naučit o pneumatikách, elektronice a o podvozku. Přesto nebyly moje časy zas tak špatné", okomentoval svou superbikovou premiéru vicemistr světa supersportů Jules Cluzel.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist