Jezdecké složení pro sezónu 2009 potvrzeno

Ve španělské Cartageně byla podepsána smlouva pro nadcházející sezónu světového šampionátu supersportů mezi týmem K+L INTERMOTO CZECH a italským pilotem Massimem Roccolim. Massimo nastoupí na uvolněné místo po Mattu Lagrivovi a bude tak spolu s Patrikem Vostárkem bojovat o co nejlepší umístění a co největší bodový příděl v nadcházející sezóně 2009.


Massimo Roccoli se narodil 27.11.1984 v italském Rimini, kde také žije. Mezi světovou jezdeckou elitou se pohybuje již od roku 2004, absolvoval tři kompletní sezóny MS supersportů a v roce 2006 dokázal dokonce vyhrát závod v italském Misanu. V letech 2006 a 2007 skončil v celkovém hodnocení sezóny na 6.místě a v letošním roce skončil se ziskem 58 bodů na 12.místě o dva body před Mattem Lagrivem.

Joska Kubíček, manažer týmu: „Jsem velice šťastný, že již máme jasno v jezdeckém složení supersportového týmu pro nadcházející rok. Po poměrně nečekaném odchodu Matta je toto informace, která konečně vnese uklidnění do celého týmu a přinese potřebnou pohodu, kterou budeme v přpravě na příští rok rozhodně potřebovat. Ve hře bylo mnoho zvučných jmen jako např. Harms, Holland, Matěj Smrž, Nannelli, Clementi, atd. Nicméně Massimo Roccoli je výborný, mladý a přitom zkušený jezdec a v neposlední řadě také výborný člověk a kamarád, takže naše volba padla právě na něj. Jsem přesvědčen že do týmu perfektně zapadne a pomůže nám potvrdit naši příslušnost ke světové elitě setrváním mezi nejlepšími deseti týmy světa i pro nadcházející sezónu."

Tým KL Intermoto v novém jezdeckém složení už absolvoval i první testy a to ve španělské Cartageně. Testy byly zaměřeny především na nastavení motocyklu pro Roccoliho, který má odlišný styl než měl Matthieu Lagrive a pro nasbírání co možná největšího počtu dat. Massimo byl velice spokojený s charakteristikou motoru a přestože nikdy ve své dosavadní kariéře neseděl na motocyklu značky Honda, sžil se s ním velice dobře. Ani Patrik Vostárek se nenechal zahanbit a jen těsně zaostal za časem svého nového týmového kolegy. Jezdilo se za ne zcela ideálních podmínek za větrného počasí, kdy měl asfalt ráno 6 a odpoledne 12 stupňů. Pneumatiky byly použity standartní. Celý test zhodnotil tým jako velice pozitivní, bylo odvedeno hodně práce na motocyklech. Roccoli dosáhl času 1.35.9 vt., Vostárek pak 1.36.3 vt. Rychlejší byl pouze Michele Pirro z týmu Lorenzini, za oběma našimi jezdci zaostal např. Russell Holland, Fabrizio Lai nebo Danilo Marrancone.


Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist