Jezdci WSBK o testech v Qataru

Jak komentovali poslední letošní testy WSBK samotní aktéři naleznete v tomto článku.

Troy Bayliss (Ducati Xerox)
Každý den jsem se zlepšoval, jsem s tímto testem velmi spokojený. Absolvoval jsem mnoho kol a zápěstí to vydrželo. Vynikající čas jsem zajel na kvalifikačních pneumatikách, ale nejlepší je, že se Pirelli hodně zlepšilo se závodními pneumatikami. Absolvoval jsem plnou závodní simulaci a mnoho kol jsem při tom jezdil za 1:59. Vypadá to tedy dobře. Miluji práci s těmito chlapci, vše šlo opravdu dobře. Již se těším, jak se po Vánočních svátcích vrátím do sedla tohoto motocyklu.
Lorenzo Lanzi (Ducati Xerox)
Poslední den jsem se vrátil k nastavení z prvního dne a časy se opět zlepšily. Jsem docela svým výkonem za poslední tři dny spokojený, den co den jsem jezdil rychleji a rychleji. Musím ovšem připustit, že havárie z prvního dne testování zanechala ve mne vzpomínky. Ještě jsem se dnes necítil velmi dobře, a tak jsme testování ukončili hned po obědě. Nicméně cítím, že jsem demonstroval, že jsem v dobré formě, a že se mohu ještě více zlepšit.
Troy Corser (Alstare Suzuki Corona Extra)
Navzdory tomu, že jsem se nezúčastnil posledního dne, cítím, že testy byly úspěšné. Měl jsem vyzkoušet několik nových dílů, nic významného, přesto jsem nashromáždil mnoho dat. Pro mne osobně bylo nejvýraznější zlepšení pneumatik. Cítil jsem to zlepšení, mohl jsem lépe sklánět motocykl do zatáček. Také byla lepší přilnavost. Vím, že nejrychleji jezdil Bayliss až poslední den, tedy v den, kdy jsem nemohl jezdit, ale to jezdil na kvalifikační pneumatice, zatímco já své nejlepší časy dosáhl na závodních pneumatikách. Nevím jak jsem onemocněl, ale myslím si, že to bylo nějakou divnou vodou nebo špatným výběrem salátu. Byl to dlouhý, ale báječný rok. Nyní si přeji šťastnou a pokojnou dovolenou. Chystám se strávit nějaký čas s mou rodinou a přáteli. Pak již zde bude další testování.
Yukio Kagayama (Alstare Suzuki Corona Extra)
Nejsem vůbec zklamaný, protože jsem zde odvedl během tří dnů mnoho práce. Zkoušel jsem mnoho dílů, včetně nových předních vidlic, zavěšení zadního kola, nové disky a několik dalších drobností. Toto byl stejný motocykl, jako během celého roku, pouze na něm bylo několik nových dílů. Troyovi více sedla nová pneumatika, ale to bylo pravděpodobně kvůli odlišným jezdeckým stylům. Perfektní bylo i počasí a tak myslím, že bychom měli být všichni velmi spokojení. Nyní se těším na odpočinek doma v Japonsku, těším se, že opět uvidím svou rodinu. Příští rok to bude velká zábava a já se na ní opět těším.
Noriyuki Haga (Yamaha Motor Italia)
Nový podvozek je velmi dobrý. Předek pracoval ihned, bez jakéhokoliv nastavení! Zadek je také dobrý a s několika změnami, které musíme udělat, bude také pracovat dobře. Nyní jsem rád, že mohu jet na dovolenou. Ještě jsem se pořádně od konce sezóny nezastavil a v lednu již opět testujeme.
Andrew Pitt (Yamaha Motor Italia)
Byl to uspokojivý test. Jsem rád, že jsem se několikrát s mou R1 dokázal udržet Baylisse, dokonce několikrát jsem jel rychleji než on. Zlepšení výkonu motoru se dobře projevilo. Na konci testování jsme také zkoušeli několik dalších věcí, které budou klíčové v dalším testování.
Karl Muggeridge (Winston Ten Kate Honda)
Tři dny testování jsou vždy dlouhé a já jsem nyní unavený. Z nějakého důvodu jsem měl trochu problémy s přilnavostí a tak mne zde několik věcí zklamalo, ale během prvních dvou dnů jsme rozhodně učinili pokrok. O motocyklu jsem se hodně dozvěděl a jsem rád, že až se sem vrátím, budu moci tyto poznatky využít na motocyklu pro rok 2006.
James Toseland (Winston Ten Kate Honda)
Problém s přilnavostí ztěžoval mou jízdu, ale nakonec jsem našel několik pneumatik Pirelli, které mi pomohly. Nezajel jsem jedno extrémně rychlé kolo, ale jezdil jsem stabilně rychlé časy. Testování různého materiálu zabralo hodně času, přesto nyní všichni víme kudy pokračovat v cestě za zlepšením. Absolvoval jsem mnoho kol a tak se nyní cítím hodně unavený, těším se však na to, až dostanu nový motocykl, který pro nás tento týden Honda připravila.
Steve Martin (Foggy Petronas Racing)
S testem jsem opravdu spokojený, včetně času, kterého jsem dosáhl. Jsem opravdu šťastný, že se podařilo splnit všechny plánované věci, které jsme chtěli testovat. Tým tak dostal správný směr vývoje pro další testování, které se uskuteční v lednu na Phillip Islandu. Tam již budu stoprocentně zdraví a připravený.
Craig Jones (Foggy Petronas Racing)
Jsem také spokojený s tím, co jsme v tomto testu dosáhli. Jak v otázce vývoje nových dílů, tak v otázce mého postupného učení na tomto motocyklu. Musím připomenout, že toto byla má první návštěva okruhu Losail. Jsem pouze trochu zklamaný posledním dnem testování, kdy jsem zahájil den stejně rychle jak jsem končil ten předchozí, ale pak jsem se již dále nedokázal zlepšit. Necítím se unavený, jsem jen hodně vyčerpaný. Pravděpodobně to je způsobeno začínající nemocí v kombinaci s náročným programem třídenního testování motocyklu superbike, což jsem zažil poprvé. Budou mi to připomínat puchýře na mých dlaních.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist