Haga místo Smrže

Japonec Nori Haga pojede v příštím roce oficiální satelitní motocykl Aprilia RSV4 Factory v italském týmu PATA Racing Team.

Tisková zpráva potvrdila, což už delší dobu hlásilo "Radio Paddock". Japonský trojnásobný ex-vicemistr světa superbiků pojede v příštím roce za PATA Racing Team, tedy za letošní stáj Jakuba Smrže. 35-letý Japonec pojede ale na rozdíl od Kuby Smrže oficiální satelitní motocykl Aprilia RSV4 Factory. Nová italská stáj PATA Racing Team vznikla sloučením týmu DFX Corse a týmu PATA Racing.

Tým bude mít sídlo v Itálie, konkrétně v Pressaně, a povedou ho pánové Daniele Carli (DFX Corse) a Marco Borciani (R&G PATA Racing).


Pro zkušeného japonského pilota to bude návrat na motocykl Aprilia po dlouhých 8 letech - naposled 2003 na Alice Aprilia RS3 Cube v MotoGP skončil celkově 14..

Tým bude podporován kromě továrnou Aprilií i promotérem superbikového šampionátu firmou Infront, neboť její management nechce ztratit miláčka superbikových diváků, populárního Noriho Hagu, vítěze 43 závodů WSBK, který má za sebou celkem 286 startů v tomto seriálu. Infront také bude dle zahraničních webů platit Hagovu gáži, neboť promotér šampionátu WSBK nechce po odchodu továrního týmu Ducati ztratit tohoto Japonce ze superbikového mistrovství světa.

Motocykl Aprilia nebude pro Hagu ničím novým, v roce 2002 dosáhl na motocyklu "Playstation2 FGF Aprilia" celkem 7 podiových umístění a skončil celkově na čtvrtém místě.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist