Dozvuky z Monzy

Pet vitezstvi v rade a naskok 36 bodu ma po osmi zavodech tovarni jezdec Ducati a ex-mistr sveta Troy Bayliss. A v Monze vyhral pilot tymu Xerox - Ducati obe dve jizdy. "Zavod byl pro me abolutne "easy". Pred startem jsem mel trochu respektu pred prvni zatackou, nebot ta je vzdy hodne tesna. Ale kdyz se mi podarilo odjet, tak se mne jelo opravdu hodne lehce. A lehce neni zrovna slovo, ktere muzeme spojit s Monzou. Druha jizda byla tezsi, nez ta prvni. Spatne jsem odstartoval a Corser jel od zacatku na plny plyn. A kdyz jsem pak s nim byl na spici ve dvou, tak nastesti pochopil, ze bude pro oba dva lepsi, trochu se od ostatnich odpoutat, nez se vzajemne poustet do souboju. A na konci jsem mohl jeste zrychlit a znovu zvitezit", rikal spokojeny dvojnasobny vitez z Monzy. Australan Troy Bayliss.

Troy Corser (3. - 2.)
"V prvni jizde jsem mel problemy s brzdami. Ale tento problem se podarilo do startu druhe jizdy odstranit. Ale potrebujeme vice topspeedu, nebot ackoliv jsem byl mnohokrate behem zavodu pred Baylissem, tak bylo nemozne ho udrzet za sebou. Ovsem muj cil, skoncit v kazde jizde do 3. mista, to jsem splnil", konstatoval uradujici mistr sveta Troy Corser na Corona Suzuki.
Alex Barros (2. - 4.)
"Nejhorsi okamzik celeho zavodu byl, kdyz Kagayama najel zezadu na Toselanda, spadl a ja se mu musel vyhnout. To jsem se opravdu zpotil. Potom to vse dalsi bylo opravdu bez problemu a druhe misto je jiste dobre nejen pro me ale i pro cely tym. Ve druhe jizde jsem zbytecne po vlastni chybe ztratil v 5. kole dve vteriny. To byla skutecnost, proc jsem nebyl schopen dojet absolutni spici zavodu. A dobre vim, ze nejvetsim mym problemem jsou starty. Na to se budu pri pristich testech koncentrovat", byl velmi sebekriticky byvaly jezdec MotoGP, Brazilec Alex Barros z tymu Klaffi Honda. A ruzne povesti o tom, ze bez hlavniho sponzora nedojede tym sezonu, odmita rezolutne prave Klaus Klafenböck: "Sezona je i bez hlavniho sponzora zajistena. A my se nechceme prodat lacineji, nez je nase hranice".
Nori Haga (4. - 3.)
"V poslednich sesti kolech ve 2. jizde jsem mel probelmy se zadni pneumatikou, takze jsem nemohl udrzet tempo nasazene Baylissem a Corserem" rikal japonsky jezdec Italia Yamahy, ktery se tak poprve ve sve kariere postavil na Monze na stupne vitezu. Ale to ho nezachranilo od pokuty 5000 dolaru, kdyz v depu boxersky napadl jednoho z poradatelu, ktery mu chtel zabranit, aby tam jezdil ve svem privatnim (vypujcenem) aute a mileho Itala prastil Nori tak do nosu, az mu tekla cervena...
Karl Muggeridge (6. - 7.)
"Tento muj vikend byl super. Jsem pouze trochu zklamany, ze jeste nejsem uplne zdravy. Mam malo sily. Ale do Silverstone mam nekolik tydnu cas, zapracovat znovu na fyzicke kondici", byl velmi spokojeny rekonvalescent z tymu Winston Ten Kate Honda, Australan Karl Muggeridge. James Toseland (out - 5.)
"Dnes se ukazalo, ze spatne vysledky z Valencie mely co do cineni s charakteristikou trati ve Valencii. Vsechny Hondy tam mely uplne stejne problemy. A zde v Monze jsme se stejnymi motocykly opet jeli o stupne vitezu", byl presvedcen o vyresenem problemu ex-mistr sveta Brit James Toseland.
Lorenzo Lanzi (9. - 11.)
"Po vybornych vysledcich ve Valenci, kde jsem byl dvakrate treti, jsem si myslel, ze se doma v Monze mohu jeste zlepsit. Vzdyt na superstockovem ci na supersportovem motocyklu jsem zde byl vzdy velmi rychly. Ale to, ze jsem zde jeste nejen na superbiku, jsem poznal od prvniho svezeni. Monza je proste Monza. A tak jsem chtel byt aspon nejlepsim Italem na okruhu, coz se mi celkem podarilo", byl po zavodech trochu zklamany tovarni jezdec Xerox Ducati, domaci Lorenzo Lanzi.
Yukio Kagayama (out - out)
"Vse bylo tento vikend proste spatne. Kdyz jsem najel do Toselanda, tak jsem ho vlastne po jeho highsideru srovnal do primeho smeru a sam sebe ale poslal k zemi. A ve druhe jizde jsem mel problemy se spojkou a tak jsem radeji zajel do boxu. A tak ted musim jen doufat, ze se pani stestena obrati v pristich zavodech smerem ke mne", okomentoval pro neho nestastnou Monzu jezdec tymu Corona Suzuki.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist