Checa nebude v zimě testovat

Tým Althea Ducati na čele s mistrem světa Carlosem Checou nechce zbytečně vyhazovat peníze za drahé testování v zámoří a jelikož na jihu Evropy je počasí většinou také hodně nestálé, tak první testování mistrovského týmu bude až 20. a 21. února na okruhu Phillip Island, tedy v rámci oficiálních testů Infrontu, tři dny před zahájením nové sezóny 2012.

"V polovině ledna se nedá nikde v Evropě pořádně testovat kvůli počasí a my nechceme na čtyři týdny do Austrálie", říká mistr světa superbiků Carlos Checa a pokračuje: "Už v tomto roce jsme měli ten nejpomalejší motocykl a nyní dostáváme ještě 6 kilogramů váhy navíc. Můžeme to řešit jen jedním způsobem, já sám musím zhubnout", říká na téma nového reglementu superbiků, neboť Ducati musí jít na 171 kg. Ovšem tato váha nebude nikde přidaná jako závaží, nýbrž tým použije těžší výfuk a elektrický startér. 
Na toto téma má ale názor Max Biaggi úplně jiný: "Carlos je pro mě jasným favoritem, bude určitě hodně rychlý a změna váhy nebude hrát žádnou roli. V roce 2008 byla Ducati také o 6 kilogramů těžší a přesto se stal Troy Bayliss mistrem světa".
Nový superbikový motocykl Ducati, tedy Panigale 1199, chce Checa testovat až příští rok: "V každém případě vypadá výborně. A co jsem slyšel, výborně funguje i nové šasí. Ovšem přestup na Panigale už v letošním roce by byl hodně riskantní, neznáme všechny problémy, které by se mohly naskytnout".  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist