Checa: "Je to velký dárek pro všechny"

Po získání Pole-Position si Carlos Checa pochvaloval dobrou práci na Panigale. Eugene Laverty a Michel Fabrizio byli rovněž velmi spokojeni.


V poslední minutě, když už s tím nikdo nepočítal, si vyjel Carlos Checa s motocyklem Panigale 1199 Pole-Position, své jubilejní desáté: "Víc jsme si ani nemohli přát. Bylo to velké překvapení, především po všech těch problémech minulý týden", řekl mistr světa 2011, který byl minulý týden hospitalizován v nemocnici se žaludečními problémy a který tak musel vynechat ze zdravotních důvodů neoficiální superbikové testy.

"Po problémech a včerejším pádu pracoval celý tým opravdu skvěle a připravil mně velmi dobrý motocykl. A také doktoři a fyzioterapeuti mně moc pomohli. Nyní máme opravdu dobrý balíček a dnešní výsledek je tak velkým dárkem pro všechny, kteří byli zainteresováni na projektu Panigale", řekl vítěz dnešního Superpole, který sice měl na novém asfaltovém povrchu určité problémy, ale celkově se na něm cítil dobře a vůbec si po pátečním pádu nestěžoval na nějaké bolesti.

Druhé místo patřilo Eugene Lavertymu a i ten byl velmi šťastný: "Poslení run v kvalifikaci se mně opravdu podařil. Se závodními pneumatikami jsme měli ještě nějaké problémy, takže je musíme vyřešit, abychom absolvovali celou závodní vzdálenost. Jsme rozhodně připraveni na nedělní závod", řekl dále tovární pilot Aprilie, který měl dnes jeden krizový okamžik v poslední zatáčce,


Michel Fabrizio s motocyklem RSV4 svého privátního týmu Red Devils Roma byl hodně rychlý celý doposavadní závodní víkend a poděkoval tak, jak svému týmu, tak továrně Aprilia a také Pirelli: "Jsem hodně šťastný, ale teprve zítra je den, který se počítá. Ovšem pro dobrý závod potřebujeme také dobrý start", řekl rutinovaný pilot - 184 startů v šampionátu WSBK - který si před dnešním Superpole nedával žádný cíl co se týká umístění, ale s první řadou je pochopitelně spokojen.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist