Byrne bude v Brně startovat

Britský dvojnásobný šampion superbiků a jezdec týmu Althea Ducati byl včera obětí hororového pádu při testech v Imole, když ho zezadu doslova katapultoval jeho krajan Leon Haslam.

Britský jezdec Shane Byrne (Althe Ducati) - největší soupeř našeho Jakuba Smrže v klasifikaci MS (je na 12. místě) - byl právě ve "vyjížděcím" kole, když ho v plné rychlosti zezadu srazil Leon Haslam na Suzuki (ten spadl včera dokonce 2x) : "Jel jsem zrovna své rychlé kolo, a Byrne jel hrozně pomalu. Za horizontem jsem ho uviděl, ale už se mu nestačil vyhnout, neboť on jel doleva a já naopak doprava. A tak jsem ho trefil ještě svým předním kolem. Neměl jsem vůbec šanci", vysvětloval celou situaci jezdec týmu Alstare Suzuki.

 

Po tomto crashi s Leonem Haslamem musel Shane Byrne do nemocnice v Imole. Ovšem kromě hlubokých tržných ran na levé ruce dopadla tato havárie opravdu dobře a naštěstí se u Byrneho nepotvrdila původní diagnóza o zlomenině levé ruky.

"Po pádu jsem hned cítil, že s rukou není něco v pořádku. Podíval jsem na ni a myslel jsem, že ji někdo namaloval na červeno. Ale brzy jsem si uvědomil, že je to moje krev. V ambulanci to potom vypadalo jako na jatkách, krev byla úplně všude. Leon, který tam byl také, se z toho málem pozvracel. V nemocnici potom tržné rány zašili. A naštěstí se nic nezlomilo, ačkoliv lékaři byli původně jiného názoru", říká Shane Byrne. 


Až do tohoto pádu byl Byrne ovšem velmi rychlý, neboť mu patřilo šesté místo v posledním dílu testování a osmé celkově, a to i přesto, že na rozdíl od jezdců oficiálních továrních týmů neměl jako privátní pilot k dispozici nově vyvinuté pneumatiky Pirelli, které dle mínění expertů dělají minimálně 0,5 sekundy na jedno kolo.

To tedy znamená, že Brit Shane Byrne bude v Brně příští víkend závodit.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist