Badovini: Překvapení doposavadní sezóny

Bez jakýchkoliv pochybností je Ayrton Badovini objevem první poloviny superbikového roku 2011. V posledních 8 z 9 závodů dokonce tento Ital porazil továrního jezdce BMW a úřadujícího vicemistra světa Leona Haslama, což jistě není náhoda.

Po svém fantastickém loňském úspěchu v poháru FIM-Superstock 1000 ccm, kdy Ital Ayrton Badovini vyhrál z deseti vypsaných závodů hned devět a jednou skončil druhý, udělal jezdec z města Piemont ze severozápadní Itálie společně s týmem BMW Italia další důležitý a podstatný krok dopředu ve své kariéře. Počínaje domácí Monzou se podařilo 25-letému jezdci zajet několik tak dobrých výsledků, že je nyní aktuálně jako osmý v tabulce světového šampionátu a to je letošním nováčkem této kubatury. V pěti zbývajících závodech doufá "Speedy" Badovini, že se mu podaří výsledky ještě o něco zlepšit a chce s nimi začít už nadcházející závodní víkend v Silverstonu. V rozhovoru pro SpeedWeek odpovídá jezdec satelitního týmu BMW Italia na několik aktuálních otázek:
Jsi spokojen se svými dvěma šestými místy v Brně a s osmým místem v šampionátu?
Ayrton Badovini:
"Jsem opravdu hodně spokojen. Byl to první závod, kdy jsme nikomu nic nedarovali a zajeli výsledky, které jsou v naších možnostech. Což bylo víc než pozitivní. Sice stále ještě nejsme na levelu našeho maxima, ale vše probíhá hodně dobře. Mám samozřejmě radost z osmého místa v konečném hodnocení, což potvrzuje jen to, že jsme se zlepšili. Víme, že nejsme v takové pozici, abychom vyhráli šampionát nebo v něm skončili do Top-3, to je celkem jasné. Ale momentálně jsme hned za těmi nejlepšími, i když teprve na konci sezóny je ten správný moment, podívat se na konečné výsledky šampionátu."
Překonal jsi svá očekávání nebo jsi nesplnil cíle, které jsi si dal před zahájením sezóny?
"Upřímně řečeno, neměli jsme žádné cíle, které bychom museli splnit. Náš cíl byl, od Monzy jít směrem dopředu. Chtěli jsme prostě jezdit tak, abychom se neztratili ze světel ramp. To byla naše idea a tu se nám naštěstí podařilo splnit. Faktem ale je, že když jseš těsně za špičkou, tak nepotřebuješ mnoho, aby jsi nějakou pozici získal, ale také i ztratil. Prostě jsme čekali, že budeme jezdit rychle. Nyní jsem si ale jistý, že před koncem sezóny budeme ještě o něco dále, že se nám podaří posunout se ještě o něco dopředu".
Jaké výsledky očekáváš od Silverstone?
"V Silverstone budou britští jezdci hodně nebezpeční, neboť budou chtít zajet na své domácí trati co nejlépe. Doufám, že jim budeme stačit a budeme tak moci bojovat o Top umístění. V každém případě chceme pokračovat v dosavadním pozitivním trendu."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist