Alstare Suzuki Corona Extra do Vallelungy

Tovární superbikový tým Suzuki míří na okruh, na kterém začínala závodit jeho hvězda Max Biaggi.

Tým Alstare Suzuki Corona Extra směřuje k dvanáctému kolu letošního Mistrovství světa superbike s velkým očekáváním, závod se koná na okruhu Vallelunga, jenž leží nedaleko rodného města hvězdy tohoto týmu Maxe Biaggiho. Ačkoliv je to ovšem domácí závod pro Maxe Biaggiho, on samotný na tomto okruhu závod jel naposledy před více jak deseti lety.
Max Biaggi
Ačkoliv každý říká, že je to můj domácí závod, naposledy kdy jsem tam jel opravdový závod bylo ještě s motocyklem 125 Sportproduction před více jak deseti lety. Vallelunga je ve srovnání s ostatními okruhu docela úzká. Je tam několik míst kde se dá předjíždět na brzdy. Kvůli tomu je velmi důležité zajet dobře kvalifikaci a superpole a stát tak na dobrém startovním místě. I když jsme ve Vallelunze testovali, myslím si, že tentokrát budou jiné podmínky. Nedosáhli jsme tam na stoprocentní nastavení a tak bude před námi dost práce. Je to zajímavý okruh, docela technický s velmi pomalou úvodní vlásenkou. Necítím žádný mimořádný tlak z toho, že je to můj domácí závod. Jediný tlak, který cítím, je ten, jenž na sebe vyvíjím sám. Pro mě je závodění před mými fanoušky potěšením a doufám, že jim budu schopen dát dobrý výsledek.
Yukio Kagayama
Při posledním závodě v Německu jsem se zranil a lékaři mi říkali, že potřebuji minimálně tři týdny na zotavení. Vím proto, že nebudu ve Vallelunze ve stoprocentním stavu. Neodradí mě to ovšem od toho, abych do jízdy nedal vše! Tento rok je to pro mě příliš mnoho havárií. Nebylo tam mnoho času, kdy jsem jezdil v plném zdravotním stavu, ale to se prostě někdy při závodění stává. Nevím jak se bude víkend vyvíjet. Okruh je v několika místech hodně úzký, nebude to tak bezpečné jako na jiných okruzích. Udělám to nejlepší co budu schopen, ale nepotřebuji další havárii!

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist