Rob Hartog pojede v třídě STK600 s MtM Kawasaki

Holandský šampion třídy Supersport Rob Hartog zkusí štěstí v šampionátu třídy Superstock 600, kde bude hájit barvy belgického týmu MtM Kawasaki. Z prostředí národního mistrovství se nyní Holanďan posunuje na mezinárodní scénu, kde bude pravidelným jezdcem evropského šampionátu STK600.

Dvaadvacetiletý supersportový šampion Rob Hartog bude závodit v sedle Kawasaki ZX-6R belgické stáje MtM Kawasaki. Pokud někomu přijde Holanďanovo jméno povědomé tak má proto dobrý důvod, protože je synovcem Wila Hartoga, jenž se stal v Assenu 1977 prvním Holanďanem, který vyhrál závod kubatury 500ccm seriálu Grand Prix. V dalších dvou letech pak v sedle Suzuki skončil celkově čtvrtý a do konce kariéry jezdce Grand Prix v roce 1981 vyhrál ještě další čtyři závody.

Rob Hartog pokračuje v rodinné tradici a právě Assen je místem, kde si také on získal domácí publikum. Loni jel na divokou kartu závod evropského mistrovství Superstock 600 a cílem projel čtvrtý, což byl rozhodně velmi dobrý výsledek. Nyní bude pevnou součástí této kategorie, kde bude mít příležitost předvést a zároveň uplatnit svůj talent.

„Jsem přesvědčen, že velká změna může pozitivní vliv na výkon,“ uvedl Rob Hartog, jenž ukončil spolupráci s týmem, který jej přivedl k titulu holandského šampiona třídy Supersport a spojil síly s Belgičany. „Děkuji týmu MtM Kawasaki za vloženou důvěru a věřím, že ji proměníme v dobré výsledky.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist