Ondra Ježek veze z Portugalska další body

Šest bodů a posun na průběžné jedenácté místo v tabulce světového poháru FIM přinesl mimo jiné Ondrovi Ježkovi devátý závod litrových superstocků , který se konal o uplynulém víkendu na krásné trati u atlantického pobřeží portugalského Algarve.

Ondra přijel do Portugalska bojovně naladěn, s cílem zajet si zde své letošní maximum. Na jeho oblíbené trati poblíž Portimaa se od prvních tréninků pohyboval bezpečně v první desítce. Počasí bylo stálé jen výrazné teplotní rozdíly mezi ranními a odpoledními tréninky komplikovaly nastavení motocyklu. Ondra zajel v páteční první kvalifikaci desátou pozici. V sobotu ráno zlepšení času znamenalo sedmé místo. Odpoledne v rozhodující kvalifikaci se opět časově zlepšil a vyjel si druhou startovní řadu.

Nedělní ráno začalo deštěm, který se změnil v liják. Po ranních zahřívacích trénincích byla jury závodu nucena přesunout závod litrových superstocků až za druhou jízdu superbiků. Přívaly deště zaplavily v několika místech trať tak, že se stala nezpůsobilou pro závody silničních motocyklů.
Do již suchého závodu odstartoval Ondra dobře. Bohužel již prvních kolech se projevila závada převodovky – vyskakující druhý rychlostí stupeň, která mu komplikovala jeho situaci v závodě. Byla to škoda, protože jak podvozek tak motor jeho Ducati fungovaly na jedničku. K osmému místu bylo blízko, nicméně se Ondra musel spokojit v cíli se desátou pozicí. Tentokrát byl jediným bodujícím jezdcem SK Energy Racing týmu. Tomáš Svitok odstoupil po nezaviněné kolizi již v prvním kole závodu.Náhradní jezdec za Marca Bussolottiho Polák Wielebski podal sympatický výkon, přesto jeho sedmnácté místo na body nestačilo.
Ondřej Ježek (kvalifikace: 8. místo, závod: 10. místo): „Neděle mi rozhodně nevyšla podle představ. Posun startu a následné celodenní čekání na závod mi vůbec nevyhovovalo a já jsem se na motocyklu v závodě necítil úplně dobře. Začal foukat velmi silný vítr, který absolutně změnil veškeré brzdné body na trati. Největším problémem byla ale převodovka, kdy mi mnohokrát vyskočil druhý převodový stupeň a já tím ztrácel čas a také pozice. Po startu to vypadalo, že se posunu do první pětky. Vyskočený kvalt v první zatáčce mě ale vrátil zpět na 9. místo. Po celý zbytek závodu jsem jel ve skupince o 8. pozici s Mercadem a Reitebergerem. Bohužel na předjetí jsem neměl a ke konci závodu mi trochu odskočili. V posledním kole jsem se na ně dotáhl zpět, ale na předjetí už to nebylo. Zároveň jsem odolával tlaku zezadu se blížícího Barragana.

Desáté místo mi velkou radost neudělalo. Rozhodně jsem v Portimau pomýšlel na lepší výsledek. Nicméně co se nepovedlo v Portugalsku, může se podařit první říjnový týden v Magny Cours, kde se koná poslední letošní závod.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist