Michal Prášek těsně za podiem

V rámci mistrovství světa silničních motocyklů Superbike na Masarykově okruhu v Brně se jel i závod "Coppa dei due Paesi" což je tzv. závod "Dvou národů", a v něm startoval havlíčkobrodský závodník Michal Prášek.

"Věděl jsem, že tento závod bude pro náš tým Roháč and Fejta velice náročný, protože konkurence na tento závod byla veliká a také jsme museli vzhledem k pravidlům tohoto závodu přejít z pneumatik Dunlop na pneumatiky Pirelli.

První seznámení s pneumatikami a konkurencí byla až první kvalifikace, tam jsem hodně zápasil s pneumatikami, nemohl jsem si vůbec zvyknout na jejich přilnavost a v závěru z toho bylo i tak slušné 9.místo.

Druhá kvalifikace byla zrušena z důvodu znečištění dráhy ve třídě superbike, což mi hodně chybělo, protože jsme potřeboval co nejvíce jezdit, abych si zvykl na pneumatiky.

Start do závodu jsem měl dost špatný a musel jsem všechno dotahovat ze 13.místa.
V každém kole se mi podařilo nějakého soupeře předjet, ale úvodní skupinka odjela na 7 sekund a to byla obrovská ztráta, kterou bych ve zbylých 4 kolech nesmázl, 3 kola před cílem mě předjel Dakota Mamola a bojovali jsme o 4.místo, bohužel do cíle jsem mu předjetí nedokázal vrátit a bylo z toho 5.místo, což je pro náš tým úspěch.

Chtěl bych velice poděkovat celému týmu za perfektní práci a všem sponzorům za skvělou podporu.",
řekl po závodě nejlepší z českých jezdců Michal Prášek.

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist