Karel Pešek do závodu v Assenu nenastoupil

Závod třídy Superstock 1000 odstartoval s dvouhodinovým zpožděním kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám. Tým Moto LG Racing se s jezdcem Karlem Peškem do závodu kvalifikoval na jednadvacátou pozici, takže jim na startu patřila sedmá řada.

Než skončil druhý závod třídy Superbike měli mechanici slovenského týmu Moto LG Racing možnost zapracovat na změně nastavení motocyklu Ducati Panigale, aby vyhovovalo kompletně mokrým podmínkám. V zaváděcím kole ale Karel Pešek dostal na mokré dráze highsider a skončil na zemi. Vše se tak pro českého závodníka skončilo dřív než závod vůbec začal.
Bohužel Karla Peška museli s bolestmi převést do zdravotního centra přímo na okruhu v Assenu. Tam první vyšetření ukázalo na zranění klíční kosti, které si jezdec slovenské stáje pádem způsobil. Třebaže mechanici intenzivně pracovali na opravě motorky, aby byla schopna nasazení do závodu, Karel Pešek na startu nakonec chyběl.

Podrobnější vyšetření absolvuje Karel Pešek po návratu do České republiky. Na základě tohoto vyšetření se uvidí, jak to bude s jeho účastí v dalším podniku světového poháru Superstock 1000 v italské Imole, který je na programu ve dnech 9. až 11.května 2014.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist