Další top ten pro Ondru Ježka

Ondřej Ježek si v závodě světového poháru FIM Superstock 1000 na britském okruhu Silverstone vyjel nejlepší výsledek letošní sezóny. Jeho sedmá pozice ho navíc posunula v celkovém pořadí šampionátu na 13. příčku.

Uplynulý podnik World Superbike se konal ve znamení pěti kruhů. Okruh Silverstone je vzdálen necelou stovku kilometrů od olympijského Londýna. Ve třídě Superstock 1000 se opět představil český jezdec jezdící za slovenskou stáj SK Energy Racing, Ondřej Ježek.

Již v pátečním volném tréninku a kvalifikaci Ondra ukázal, že se o pomyslné medaile hodlá poprat. Jeho sedmé resp. páté místo ukázalo, že jeho forma roste s každým závodem. Sobotní kvalifikace se konala za velice nestandardních podmínek. Celý den byl místní okruh skrápěn přeháňkami a během kvalifikačního tréninku třídy Superstock 1000 začala trať osychat. Ondra jako první přezul na suché pneumatiky a jeho risk se vyplatil. Obsadil šesté místo a vyrovnal tak své nejlepší letošní postavení na startu z Brna. Od první řady ho dělilo pouhých 0,146 s.

Nedělní závod se odjel na suchu. Start se Ondrovi povedl, když sklápěl svoji Ducati v první zatáčce na páté pozici. Jelo se hodně rychlé tempo a Ondra po celou dobu závodu figuroval na předních pozicích, kde bojoval s favorizovanými jezdci závodu. Cílem nakonec projel na sedmé pozici a připsal si tak dalších 9 bodů do celkového pořadí.

Vítězem závodu se stal Ital La Marra před druhým Francouzem Guarnonim a třetím Australanem Staringem. Ondrovi týmoví kolegové Tomáš Svitok ani Marco Bussolotti bohužel cíl závodu neviděli. Bussolottiho zradila technika a Svitka ze závodu vyřadil pád.

Ondřej Ježek (kvalifikace: 6. místo, závod: 7. místo): „Se Silverstonem jsem velmi spokojený. Bylo pro mě příjemné pohybovat se celý víkend na předních pozicích. V sobotu mě trochu mrzelo, že se mi nepodařilo vybojovat první řadu, ale i tak jsem mohl být v klidu. Start se mi vydařil. V prvních kolech mě předjeli favorité Barrier a Staring. Chvíli jsem s nimi držel krok. Poté jsem se dostal do boje o šesté místo s Francouzem Lussianou. Dojel jsem ho docela rychle, on se ocitl pod tlakem a v jedné ze zatáček těsně přede mnou havaroval. Ke konci závodu se na mě dotáhl Bergman a mně se bohužel nepodařilo jeho útokům odolat. I tak beru sedmé místo za úspěch. Je to mé nejlepší umístění od bedny v Brně v roce 2009. Děkuji svému týmu SK Energy, který opět velmi tvrdě a precizně pracoval. Jsem rád, že jsem se jim mohl odvděčit pěkným výsledkem.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist