V Talmacsiho týmu ProRace panuje spokojenost

Zkušený maďarský ex-mistr světa 125-tek Gabor Talmacsi zahájil svou druhou sezónu závodění v supersportovém šampionátu čtvrtým místem v prvním testovacím dnu na okruhu Phillip Island.

O pouhých 0,5 sekundy za nejrychlejším Sam Lowesem s Yamahou dokončil dnešní testy pilot pražské stáje ProRace Honda Gabor Talmacsi, který tak dnes pilotoval nejrychlejší motocykl Honda CBR 600RR v 35-ti členném startovním poli kubatury supersportů.

V týmu manažera Jirky Hanyka tak pochopitelně panovala spokojenost: "Tak dneska to bylo opravdu hodně dobré, co říkáš", byl v mobilu slyšet velmi spokojený Jirka Hanyk, který dále pokračoval: "Ačkoliv si Gabor už taky vyzkoušel kluzký nový povrch a poničil tak jednu naši úplně novou kapotáž, tak jsme samozřejmě spokojeni a on také".
Zkušený Maďar objel v ranní první části testování celkem 24 okruhů a svým nejlepším časem 1'35.298 se zařadil na 7. místo se ztrátou 0.775 sec na úřadujícího mistra světa Kenana Sofuogla, přičemž celkem čtyřikrát se objevilo jméno mistra světa Talmacsiho na samé špici časové tabulky.

Ve druhé části se Gábor dokázal během dalších 19 odtestovaných okruhů postupně zlepšit o 0,8 sekundy na závěrečný čas 1'34.436 min, což znamenalo v konečném účtování už zmiňované 4. místo se ztrátou 0.486 sec. na vloni bronzového z MS-Supersport Brita Sama Lowese, který na letošní rok vyměnil motocykl Honda za Yamahu.

Jinak dnes bylo na Phillip Islandu opravdu velké horko, 35 stupňů dosahovala teplota vzduchu, asfalt pak měl až 57 stupňů Celsia.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist