Týmy PTR

V poslední době vzniklo hodně nejasností, jak je to vlastně s jezdci a s týmy, které pojedou s podporou PTR ve světovém šampionátu supersportů. Majitel a bývalý jezdec královské kubatury půllitrů Simon Buckmaster vysvětluje složení týmů a jaký je vlastně jejich management.

Příchodem Francouze Julese Cluzela jako dalšího jezdce podporovaného PTR se počet pilotů, kteří pojedou světový šampionát supersportů, rozrostl na sedm. Kdo jede v kterém týmu a za koho? To vysvětluje manažér PTR Simon Buckmaster.
Pod vedením bývalého pilota Grand Prix Simona Buckmastera - celkem 61 startů v královské kubatuře půllitrů v rocích 1983-1992 (nejlépe druhý v Misanu 1989 na Hondě - tovární piloti s výjimkou Chiliho - ten vyhrál - závod za deště ale bojkotovali...) se Performance Technical Racing (PTR) postupně etablovala v jednu z nejlepších ladičských firem na úrovni světového šampionátu, a několikrát dokonce dokázala porazit nizozemskou ladičskou firmu Ten Kate. V roce 2012 bude PTR podporovat celkem sedm jezdců. Jelikož jsou ale pro každý tým povoleni pouze dva piloti, tak je musel britský manažér rozdělit do několika týmů, z nichž jeden je tkzv. zákaznický, neboli satelitní. 
Tři týmy povede Buckmaster jako šéf sám: PTR Honda, Bogdanka PTR Honda a Riders PTR Honda. Čtvrtý tým, který ale bude startovat se stejným jménem hlavního sponzora, je stáj Bogdanka Racing a jejím manažérem je Polák Igor Piasecki. Je to bláznivé? Na první pohled sice ano, ale následující přehled vše objasní.

Toto je sestava týmů, které bude Performance Technical Racing letos podporovat:

PTR Honda: Ronan Quarmby (ZA), Jules Cluzel (F)
Bogdanka PTR Honda: Sam Lowes (GB), Matthew Scholtz (ZA)
Riders PTR Honda: Martin Jessop (GB)

Bogdanka Racing: Pawel Szkopek (PL), PJ Jacobsen (USA)

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist