Tým PTR Honda přišel během víkendu o všechny tři jezdce

Tým CIA Landlord Insurance Honda, který má tři stroje v mistrovství světa supersportů, zaznamenal velmi těžký úvodní víkend sezony v Austrálii. Jako první havaroval v bitvě o pole position japonský závodník Hikari Okubo. V samotném závodu pak ve druhém kole spadl Robin Mulhauser a to tak nešťastně, že museli závod zastavit. V posledním kole restartovaného závodu pak havaroval Jules Cluzel, jenž skončil v nemocnici, ale naštěstí podobně jak Švýcar Mulhauser není vážně zraněný.

Japonec Hikari Okubo havaroval ve druhém superpole, když nezvládl jedenáctou zatáčku. Musel do zdravotního centra okruhu Phillip Island, kde mu zjistili zlomenou klíční kost, takže Japonce odvezli do nemocnice. Bylo jasné že Hikari Okubo v neděli závodit nebude. Místo toho podstoupil operaci a pokud vše půjde podle plánu, měl by nastoupit už v Thajsku.

Dvě kola po startu dostal highsider Robin Mulhauser, jemuž se podařil pořádně krkolomný pád. Švýcar naštěstí vyvázl bez zranění a to také díky reakci jeho soupeřů. Závod museli zastavit a nějakou dobu trvalo než z dráhy odnesli vše co zbylo z jeho Hondy. Restartovaný závod jeli jezdci na deset kol a v tom posledním už Jules Cluzel sahal po možném triumfu. Jenže pak přišel kontakt s jezdcem tří ladiček Caricasulem a Francouz letěl vzduchem.

Jakmile Cluzel dopadl na zem bylo znát, že to Francouze musí pořádně bolet, ale rychle místo nehody opustil, protože tam nebylo na co čekat, když projíždějící jezdci v posledním kole své stroje nijak zvlášť nešetřili. Francouz musel do nemocnice na prohlídku, kde naštěstí nenašli nic zlomeného. Potlučený ale je a to pořádně.

Šéf týmu Simon Buckmaster k australskému víkendu uvedl: „Závodění může být někdy kruté. Je to velká škoda, protože všichni naši jezdci byli v průběhu víkendu velmi silní. Jules působil, že je v pohodě, ale bohužel velká chyba Caricasuly nás stála vítězství. Jules byl ve zdravotním středisku a nyní půjde do nemocnice v Melbourne na vyšetření, které určí, zda bude schopen jet Thajsko.“

„Před nehodou jel Robin velmi dobře v první desítce. Naštěstí si nezpůsobil žádné zranění, ale jeho motorka je kompletně na odpis. Hikari dnes (neděle) podstoupil operaci klíční kosti a jsme optimisté v tom, že pro závod v Thajsku už bude připraven.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist