Svoboda vyhrál také druhý závod australské série ASBK v třídě SSP300

Český závodník si udělal u protinožců dobré jméno, když po vítězství v páteční kvalifikaci a prvním závodě, vyhrál v sobotu odpoledne i druhé klání Australian Supersport 300 Championship. Už nyní má Svoboda na kontě zlatý double, a to mají třístovky ještě třetí závod, který se jede v neděli.

Český závodník Petr Svoboda startoval s Kawasaki Fusport-RT Motorsport by SKM z pole position, ale tentokrát mu úvod klání nevyšel a propadl se na pátou pozici. Ve druhém kole byl zpět v čele pole a tam zůstal až do průjezdu cílem. Jeho náskok měl tentokrát hodnotu 1,149 sekundy.

Druhý závod dokončil Josh Newman (Kawasaki), který startoval třetí a závod vedl v prvním kole. Skvělou koncovku měl Ryan Larkin (Yamaha), který po vyrovnané bitvě skončil třetí, jen 0,051 sekundy za druhým Newmanem. Těsně za stupni vítězů závod dokončila pětice Mitch Simpson (Yamaha), Tara Morrisonová (Kawasaki), Valentino Knezovic (Yamaha), Harrison Watts (Kawasaki) a Ryder Gilbert (Yamaha).

Ryder Gilbert (Yamaha) zajel stejně jako v pátek nejrychlejší kolo závodu, které mělo hodnotu 1‘47,348 sekundy. Současný rekord kola v kategorii Supersport 300 je na Phillip Islandu 1‘47,187 sekundy Luka Jhonstona z roku 2020.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist