Quarmby dokompletoval sexteto v PTR

Jako svého posledního jezdce vzal britský tým PTR pod smlouvu do supersportového šampionátu 2012 Jihoafričana Ronana Quarmbyho.

Tento Jihoafričan absolvoval v roce 2011 svou rookie sezónu ve světovém šampionátu supersportů. S motocyklem Triumph Daytona 675 zajel teprve 20-letý jezdec několik zajímavých výsledků, získal celkem 14 bodů a to znamenalo 18. místo v tabulce MS.

Quarmby tak bude v týmu PTR šestým pilotem na rok 2012. Jeho týmovými kolegy budou Sam Lowes (GB), Martin Jessop (GB), Pawel Szkopek (PL), PJ Jacobson (USA) a Mathew Scholtz (ZA) a všechny bude manažérovat Simon Buckmaster.

"Byli jsme s Ronanem v kontaktu už v roce 2011 a nyní se těším na naši spolupráci v roce 2012. Jsem si jistý, že Ronan už od začátku bude závodit na samé špici. Dovedu si představit, že Ronanovi sny o podiích se dříve nebo později splní", řekl Angličan.

Také Ronan Quarmby si je vědom šance, která se mu otevřela. V lednu jsou plánovány první testy ve španělské Almerii, a pak už bude na programu poslední závěrečná příprava v Austrálii: "Je to velmi vzrušující závodit za tým takového jména. Vím velmi dobře, že během příští sezóny někdy dojedu na podium.", byl velmi šťastný po podepsání smlouvy Jihoafričan.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist