Prorace: Šestnácté místo na startu

Do předposledního závodu sezony nastoupil tým Prorace odpočinutý a s jasným cílem. Zajet letošní nejlepší výsledek. Po skvělém závodě v Istanbulu, kde se Ronan Quarmby prokousal z dvacátého místa až na konečné desáté, nám ani nic jiného nezbývalo.

Motorka byla nachystaná perfektně a Ronan jako jezdec také. Počasí jako již letos tradičně naprosto nevypočitatelné. Buď sucho nebo déšť. Naštěstí alespoň teplo. Takže pro první volný trénink bylo mokro. Ačkoliv Ronan normálně vodu miluje, tento první trénink nevyšel úplně dle jeho představ a dvaadvacáté místo naprosto nesplňovalo naše představy.
Do odpolední velmi důležité kvalifikace jsme nastoupili s cílem dojet minimálně do desátého místa. Mnohem lepší by to bylo ještě do druhé řady a na šestou pozici. Po perfektně zvládnuté jízdě jsme se radovali z osmého místa.

Sobotní ráno nás ale probudilo do velmi hustého deště. První ranní trénink se tedy odehrál na vodní hladině, kde zhruba první půlhodinu celému poli vévodil Ronan. Pak bohužel přišel pád. Ronanovi se nic nestalo, ale motorka potřebovala poměrně velký zásah. I tak se ještě Ronan dostal na trať na poslední kolo.
Počasí si s námi opět trochu zahrálo, a tak druhá rozhodující kvalifikace se jela opět na suchu. Ledová sprcha ovšem přišla již po pěti minutách. Ronan byl v jedné zatáčce příliš dlouhý na brzdách, vyjel do mokré trávy a byl z toho další pád, který se bohužel neobešel bez nutnosti ošetření.

Naštěstí rentgen ukázal všechny kůstky v jeho levé ruce vcelku a mechanici již dnes podruhé dali bleskově motorku do závodního stavu. Ronan tak alespoň zkušebně odkroužil dvě kola. Zítra tedy startujeme šestnáctí.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist