Pane Kubíček, na slovíčko prosím

Asi se budu opakovat jako před 266 dny, kdy jsem napsal že nebylo v brněnském paddocku šťastnějšího člověka, než je Joska Kubíček. A nyní, tedy po uplynutí této doby se situace opakovala jen s tím rozdílem, že se tentokráte jednalo o paddock v italské Imole. Motoristický srdcař Joska Kubíček tak mohl opět, a to po zásluze, slavit.

Josko, obrovská gratulace nejen Fabienovi Foretovi, ale i celému týmu Intermoto Step. Pokud si vzpomeneme společně na náš článek "Jedeme dál", tak jsi sice byl i v něm optimistou - to jsi ostatně vždy - ale jistě jsi nečekal, že se splnění Tvého tajného přání vyplní hned ve druhém závodě sezóny 2012:
Joska Kubíček: "Vyplatila se nám tvrdá testovací práce, tolik předsezonních testovacích dnů jsme ještě jako tým Intermoto nikdy neměli. A že vítězství jednou musí přijít, tak to se dalo předpokládat už po skvělé premiéře v Austrálii".
Dá se nějak srovnat úspěch v Imole s vítězstvím Gina Rey v  Brně?
J.K.: "V Brně vyhrál Gino v okamžiku, kdy bylo jasné, že u nás pomalu končí a tak se vlastně s námi rozloučil skvělým prvním místem právě na domácím okruhu. Naopak zde v Imole jsme teprve na začátku nové etapy, tedy závodění s motocykly Kawasaki, když předtím náš tým celou dobu jezdil na Hondách. Nyní s velkou pomocí Kawasaki Europe a Kawasaki France máme ty nejlepší možnosti k závodění, lepší si náš tým ani snad neumí představit".

Dá se říci, že má český tým Intermoto Step našlápnuto k mistrovskému titulu?
J.K.:
"Na něco takového je předčasné vůbec myslet, natož o tom hovořit. Zbývá ještě 12 závodů, vždyť jsme teprve na začátku sezóny 2012. A kdyby náhodou, no nevím, jestli by to vydrželo moje srdíčko..."

V Imole Tě jistě potěšil kromě vítězného Foreta i hodně rychle se zlepšující Lanusse:
J.K.: "Ano, Romain se neustále zrychluje a dnes si dojel pro své první zasloužené body. Vím, že jsem po prvních testech říkal, že jeho časový odstup třeba od Sofuogla by měl být menší, on ale na sobě tvrdě pracuje a včerejšek byl jen důkazem jeho odvedené dřiny".

Dobře Josko, kdo se o tento úspěch hlavně zasloužil?
J.K.: "Chtěl bych především poděkovat všem klukům v týmu, je to opravdu český tým (s výjimkou dvou Angličanů-pozn. Bosso), kteří odvádějí super práci a nehledí na nějakou tu hodinu navíc. Nebylo pro ně vůbec lehké přešaltrovat se po dlouhých rocích z Hondy na Kawasaki, ale dokázali to skvěle! Chtěl bych také poděkovat všem našim partnerům, kteří nás podporují a kromě už jmenovaných Kawasaki Europe a Kawasaki France je to především brněnský Automotodrom, který dělá pro český motorsport opravdu hodně. A v neposlední řadě také panu Abrahamovi za jeho neskutečné úsilí o rozvoj silničních motorek u nás. A když už mám slovo, tak chci popřát Kájovi (Karel Abraham - jezdec MotoGP) co nejvíce štěstí v Kataru a samozřejmě i jeho týmu Cardion".

Děkuji Ti Josko za Tvoje upřímná slova a ještě jednou obrovská gratulace od našeho webu. 


 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist