Ondřej Ježek před víkendem v Imole

Globální oteplování se tomu říká, popravdě by se to mělo jmenovat asi trochu jinak. Cesta Ondřeje Ježka k dalšímu závodu MS Supersportů do italské Imoly, totiž vedla skrze sněhovou bouří, krupobití a na druhé straně Alp pak byla provázena ještě i silným nárazovým větrem a občas mezi tmavými mraky proskakujícím sluncem. Na základě takového cestovního dobrodružství je velmi těžké určit, co českého jezdce čeká o víkendu na legendárním závodišti, které má tak rád.

Rozhodně to nebude snadný víkend už jen z toho důvodu, že je Ondra členem italského týmu Go Eleven a Italové své domácí závody berou vždy velmi prestižně, možná až šíleně vážně. Zkrátka se chtějí před svými partnery a příznivci předvést co nejlépe. Navíc tlak je o to větší, když je tým v hodnocení týmů na druhém místě průběžně. Sám Ondra je po úspěšném závodě v Assenu, který se nejel za nikterak jednoduchých podmínek, na jedenáctém místě a určitě by rád předvedl nejen podobný výkon jako před čtrnácti dny v Holandsku, ale konečně by rád postoupil i do elitní desítky.

Pomoci by mu měl nejen nový motor, který tým pečlivě připravil, ale také skutečnost toho, že český závodník Imolu „miluje“ a to není myšleno nijak ironicky. Za poslední tři roky zde vždy stál na stupních vítězů, když dvakrát skončil ve třídě litrových Stocků na příčce třetí a v roce 2014 dokonce slavil ve stejné kubatuře vítězství.

„Trať v Imole mi přirostla k srdci,“ prozradil Ondřej Ježek. „Už před deseti lety se mi tu dařilo ve třídě Superstock 600, později jsem tu však zapsal své největší úspěchy kariéry na superstockové Ducati. Kromě tří pódií včetně vítězství v roce 2014 jsem tu loni zaznamenal své první pole position a traťový rekord ve třídě Superstock 1000.“

„Loňský rok měl pro mě ale i velmi hořkou příchuť, když mi během závodního víkendu zemřel taťka na rakovinu. Nyní tomu bude rok a já se na jeho počest hodlám poprat o svůj nejlepší výsledek v MS Supersport. Po úspěšném Assenu a posílen o nový motor, který by měl být podle všeho výrazně výkonnější, jsem před závodem v Imole optimista.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist