Gino Rea zůstává

21-letý Angličan Gino Rea je považován za jednoho z největších talentů supersportového světového šampionátu a to i přesto, že má doposud na svém kontě jen jedno podiové umístění. I v letošním roce pojede G. Rea za královohradecký tým pana Josky Kubíčka a bude tedy sedlat motocykl Honda CBR 600RR.

Evropský šampión "malých" stocků 600 ccm z roku 2009, Gino Rea - jinak 9. muž mistrovství světa supersportů 20010, testoval bezprostředně po skončení minulé sezóny na okruhu Magny Cours motocykl Kawasaki Ninja ZX-10R oficiálního superbikového továrního týmu a potom ještě na okruhu v Almerii italský motocykl Ducati 1098.
 

21-letý Brit, který měl nabídky i od jiných týmů, se nakonec rozhodl pro tým pana Josky Kubíčka z Hradce Králového a pojede tedy opět na motocyklu Honda CBR 600RR.

"Chci v tomto roce vyhrávat závody, ovšem to samozřejmě nejsem sám", říká pro SpeedWeek G. Rea a pokračuje: "Mezi největší soupeře budou jistě patřit oba jezdci s motocykly Triumph Davies a Scassa, Broc Parkes na Kawasaki a také jezdci Hondy týmů Parkalgar a Ten Kate, neboť oba týmy jsou velmi silné a mají také výborné jezdce", říká o svých soupeřích na rok 2011 britský jezdec Gino Rea.
 

"V roce 2005 jsem poprvé závodil na silničním motocyklu, vedle toho ale také na motokrosové motorce", vzpomíná nazpět Rea a vzápětí dodává: "Tehdy jsem ještě nevěděl, který směrem se bude ubírat moje závodní kariéra. V roce 2006 jsem jel mistrovství Evropy v kubatuře supermoto a také britský pohár KTM. A od roku 2007 jezdím jen silniční závody, kde jsem se v roce 2009 stal mistrem Evropy v superstocích do 600 ccm". 

Samotný Rea si ale myslel, že po úspěšné sezóně 2009 v juniorském týmu Ten Kate Honda bude moci v této nizozemské stáji zůstat, ovšem manažéři tohoto týmu pánové Gerrit a Ronald Ten Kateové byli názoru, že je ještě příliš nezkušený a posadili na druhý tovární motocykl  své stáje Itala Michele Pirra. Rea tedy odešel do hrálovohradeckého týmu Intermoto a všechny pochybovače překvapil obrovskou závodní rychlostí. 

"Ukázal jsem všem, že i jezdec ze stocků může mít úspěchy v mistrovství světa supersportů. Na motocyklu této kubatury je možno hodně pracovat s nastavením, a to jsem se naučil velmi rychle. Jelikož to ale někteří jezdci přede mnou nezvládli, tak nebyl zájem týmů na mé osobě zas tak veliký. Proto byl hned od začátku můj hlavní cíl, tyto pochybovače přesvědčit o opaku", uzavřel celou kapitolu Gino Rea.

Zda bude Reovým týmovým kolegou opravdu Ukrajinec Vladimír Ivanov - vicešampion IDM v supersportech 2008 - a jaké jsou letošní změny v královohradeckém týmu, jeho cíle a další zajímavosti, vás budeme informovat v nejbližších dnech.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist