Francouz Debise startuje dvacátý

Po opětovně strastiplné cestě do Ruska, tedy přesně na okruh vzdálený asi osmdesát kilometrů od Moskvy, začal včera další závodní víkend WSBK. Pro tým Prorace další závod s Valentinem Debisem, mladým Francouzem, který zaskakuje za Gábora Talmácsiho.

Gáborova rekonvalescence po úrazu v Portimau jde o hodně pomaleji, než se původně očekávalo a Gábor je momentálně opět v nemocnici. Má za sebou již čtyři operace a jeho návrat na trať je zatím ve hvězdách. Dohodu na dva závody tedy dostal Valentin Debise a od příštího závodu v Anglii bude Gábora zastupovat další náhradník.
Na rozdíl od loňského roku, kdy počasí bylo sice chladné, ale slunečné, jsou letošní podmínky velmi proměnlivé. Chvíli poměrně horko a chvíli prší. Předpověď stále vyhrožuje silným deštěm, ale zde se vše mění rychlostí blesku.

Jelikož na zdejším okruhu mají všichni závodníci stejné zkušenosti, tedy jeden loňský závod, dal se očekávat poměrně vyrovnaný souboj. V prvním volném tréninku se Valentinovi podařilo zajet krásný třináctý čas a tak jsme všichni očekávali něco podobného i v odpolední kvalifikaci. To se bohužel nepodařilo a náš jezdec zakončil první den na 20. místě.
Posledních pár minut začalo poprchávat a mokrá trať není Valentinovou silnou stránkou. Sobotní ráno bylo totálně deštivé a proto se jelo na mokrých gumách. Do odpolední kvalifikace, kde jsme se chystali včerejší výsledek ještě vylepšit, ale začalo poprchávat a pak zase přestalo a začalo….
Proto z původních 45 minut zbylo regulérně asi dvanáct. V této době se ale nikdo nedokázal zlepšit a Valentin se navíc přimotal do nebezpečného nájezdu Sama Lowese do poslední zatáčky a byla z toho poměrně značná škoda na motorce. Zítra tedy startujeme do závodu ze sedmé řady.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist