Na sidekárovém festivalu v Oscherslebenu zněla česká hymna

První říjnový víkend se konal na německém okruhu Oschersleben sidekárový festival, pořádaný cestovní kanceláří Bonovo. Diváci viděli napínavé souboje hned v několika kategoriích. Svůj šampionát tady zakončili jak účastníci Int. Sidecar Trophy, tak posádky IDM. Bohatý doprovodný program byl doplněn závody veteránských sidekár a závodem Superprix, který dokonale nahradil zrušený závod mistrovství světa. V tomto závodě se představily posádky IDM doplněné o hosty z Anglie a Francie.

České barvy v Int. Sidecar Trophy hájila posádka Roman Sedláček-Kateřina Rozeneková. Ti do Oscherslebenu přijížděli jako vedoucí posádka tohoto šampionátu v kategorii litrových sidekár. Během víkendu se sice nepostavili na stupně vítězů, ale náskok z předchozích závodů si udrželi a stali se tak zaslouženými vítězi „Corona cupu“, jak symbolicky tento šampionát pro letošek organizátoři přejmenovali. Při závěrečném ceremoniálu tak zněla Česká hymna a letící špunty doprovázela skupina Queen.

Zastoupení jsme měli i v závodě IDM a Superprix, kde české barvy hájil Ondřej Kopecký startující po boku Markuse Schweglera v týmu Motorsport Konigswartha. Ondřej bohužel musel vynechat předchozí závod na Hockenheimringu z důvodu zařazení ČR na seznam rizikových oblastí, ale finále letošní sezóny si již nenechal ujít a dopomohl týmu ke konečnému osmému místu v IDM. Ondřej dodal „před sezónou jsme tajně doufali v TOP5, ale v konkurenci, která se letos v IDM díky zrušenému šampionátu mistrovství světa sešla, je to vlastně vítězství“. Své kvality oba ukázali i v závěrečném závodě Superprix, kde si po zaslouženém boji vyjeli desáté místo a za sebou nechali daleko zkušenější posádky.

Víkend plný sidekár se vydařil a všichni se již těší a doufají v plnohodnotnou závodní sezónu 2021.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist