Pole position má Sasaki, třináctý Salač je nejlepší z nováčků

Na Sachsenringu jedou třetí kolo sezony jezdci Red Bull Rookies Cupu a ti měli v pátek na programu dva volné tréninky a kvalifikaci. V trénincích zajel nejrychleji Španěl Aleix Viu, ale v kvalifikaci už slavil vítězství patnáctiletý Japonec Ayumu Sasaki, který do dvojice víkendových závodů odstartuje z první pozice. Do první řady se kvalifikoval Aleix Viu a Raul Fernandez. Český závodník Filip Salač zajel třináctý kvalifikační čas.

Maximum 1'30,202 sekundy zajel japonský závodník Ayumu Sasaki už ve svém čtvrtém měřeném kole a nakonec se tento čas stal pro ostatní jeho soupeře nepřekonatelným. Japonec tak do sobotního závodu odstartuje z pole position a bude usilovat o to, aby navýšil náskok ve vedení průběžného hodnocení pohárové soutěže mladých a talentovaných závodníků.

Z druhé pozice do závodu vyrazí Aleix Viu, který vyhrál páteční tréninkovou část Red Bull Rookies Cupu, ale v kvalifikaci na svého japonského soupeře ztratil 0,089 sekundy. O nic pomalejší nebyl další Španěl Raul Fernandez, protože tomu na pole position scházelo 0,092 sekundy a tři tisíciny na druhého. První řada je nesmírně vyrovnaná a každý si dokáže představit, jak vyrovnaný závod to zítra bude.

Český závodník Filip Salač je v Red Bull Rookies Cupu nováčkem a na dráze jen pár kilometrů od hranic s Českou republikou si vedl velmi dobře. V prvním tréninku zajel čtrnáctý čas, ve druhém byl dvanáctý a tato pozice mu také patřila v kombinaci obou volných jízd. V samotné kvalifikaci pak nastavil svůj nejlepší čas na 1'31,133 sekundy, což mu stačilo na třináctou startovní pozici. Salač je také posledním jezdcem v jedné sekundě na Sasakiho.

První závod jedou jezdci Red Bull Roookies Cupu v sobotu 16.července s termínem startu v 16:30 hodin. Vzhledem k tomu, jak je po pátku tato partie rozehraná nezbývá než konstatovat, že by byla velká škoda si tento závod nechat ujít. Filip Salač je po dvou úvodních kolech průběžně třináctý a má velkou šanci se pořadím posunout výš, protože jen na desátého Ai Ogura teď ztrácí čtyři body.

Náš tip

První závod Red Bull Rookies Cupu můžete sledovat v přímém přenosu na televizní stanici Nova Sport 1 nebo na Red Bull TV.

Red Bull Rookies Cup 2016 - Kvalifikace
Pátek, 15.7.2016 - Sachsenring, Německo

Red Bull Rookies Cup 2016 - Startovní rošt

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist