Zlatá řídítka vyhrál Libor Podmol

V úterý 16.prosince uspořádali v pražském Top hotelu slavnostní vyhlášení vítězů v anketách Zlatý volant a Zlatá řídítka. V osmatřicátém ročníku soutěže automobilových soutěží slavil prvenství Petr Fulín, motocyklovou kategorii vyhrál Libor Podmol.

Vítězem devátého ročníku Zlatých řídítek je český závodník Libor Podmol, který je velkou postavou českého a světového freestyle motokrosu. Loni jen těsně prohrál bitvu o titul v mistrovství světa a letos světovou sérii dokončil třetí. Libor Podmol získal celkem 163 bodů a první místo mu patří zcela zaslouženě.
Na druhém místě je se 116 body Jakub Kornfeil, jezdec mistrovství světa silničních motocyklů. Český závodník absolvoval letošní ročník se španělským týmem Calvo v sedle motocyklu KTM. Jeho letošním maximem byla série pátých míst a v celkovém hodnocení šampionátu třídy Moto3 obsadil dvanácté místo.

Třetí je s 53 body Karel Hanika, vítěz Zlatých řídítek 2013. V letošním roce závodil brněnský jezdec prvním rokem v mistrovství světa silničních motocyklů, kde byl členem prestižní stáje Red Bull KTM Ajo. Premiéru v mistrovství světa uzavřel celkově osmnáctý a v roce 2014 pokračuje se stejným týmem v třídě Moto3.
Cenu Františka Šťastného získal Květoslav Mašita (2.10.1947), úspěšný jezdec endura, který byl jako první Čech uveden mezi Legendy Mezinárodní motocyklové federace (FIM) během slavnostního galavečera, který proběhl koncem listopadu ve španělském Jerezu.

Desátý ročník soutěže fotografů o Zlaté oko – nejlepší snímek roku 2014 s tématikou motoristického sportu, vyhrál Marian Chytka s fotografií nazvanou "Surfování na duně" (Abu Dhabi Desert Challenge). S motocyklovou tématikou je čtvrtý Jiří Nykodým "Na chvostu letí Superman" (Gran Prix San Marina – Misano) a šestý Marek Paulíček "Začátek konce" (WSBK - Sepang – Malajsie).
Parádní výsledek zaznamenal fotograf Michal Kohout, jehož fotografie známe z webu Motorkáři.cz především v článcích o ploché dráze nebo motokrosu. Kohout má hned dva snímky v první desítce - 8.místo "Sněží bláto" (MČR družstev sidecarcross Ředhošť) a 10.místo "Akrobat" (MS Sidecarcross Nepomuk). V soutěži bylo hodnoceno 105 snímků od 37 fotografů.

Zlatá řídítka 2014 (TOP10):

1 - Libor Podmol - 163
2 - Jakub Kornfeil - 116
3 - Karel Hanika - 53
4 - Václav Milík - 44
5 - Karel Abraham - 38
6 - Petr Bartoš - 32
7 - Petr Pilát - 25
8 - Pavel Kejmar - 24
9 - Ondřej Ježek - 23
10 - David Pabiška - 19

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist