Závodům podřídili naprosto vše

Kvůli závodů cestují o tomto víkendu Jörg Steinhausen a Trevor Hopkinsou mezi Hockenheimem a Imolou, kde absolvují závody IDM a World Superside.

Německo-britská posádka Jörg Steinhausen - Trevor Hopkinson si na malou aktivitu o tomto víkendu nemůže stěžovat. O tomto víkendu se jede závod Mistrovství Světa v italské Imole a také závod mistrovství Německa na okruhu Hockenheim.
V závodě World Superside sice Steinhausen s Hopkinsonem již titul získat nemohou, ale v domácím šampionátu IDM vedou před posledním závodem o 11 bodů a snad právě proto zvolila tato dvojice poněkud bláznivou honičku.
V pátek absolvovala posádka dvě kvalifikační jízdy v Italské Imole, kterými se kvalifikovali do samotného závodu. Ihned po druhé kvalifikaci usedli do rychlého vozidla a odcestovali do německého Hockenheimu, kde dnes absolvovali první, dopolední trénink na nedělní závod. Vynechali tak pochopitelně třetí kvalifikaci v Imole, ale zato se podívají zítra do závodu německého mistrovství. V dopolední kvalifikaci totiž na Hockenheimu zvítězili, když absolvovali 12 kol. Po dopolední části odcestovali opět zpět do Itálie, kde je čekal od 17:10 hodin závod Mistrovství Světa. V odpoledním části kvalifikace IDM sice nestartovali a proto klesli až na dvacátou pozici, ovšem vzhledem k jejich kvalitě lze usuzovat, že o kýžené třetí místo a tím i o zisk německého titulu svedou odhodlaný boj.
V závodě Mistrovství Světa předvedli cestovatelé Steinhausen s Hopkinsonem vynikající výkon a zaslouženě zvítězili, když vedli od prvního kola až do posledního projetí cílovou čárou. Nyní sbalí své věci a opět se vydají na noční pouť do německého Hockenheimu, kde chtějí již zítra absolvovat ranní Warm Up.
Co na to říkáte, také by jste podstoupili tolik cestování, kvůli obyčejným závodům?

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist