WSBK Magny-Cours - pátek

Chris Walker se radoval z provizorního Pole Position na francouzském okruhu Magny-Cours.

World Superbike:
Chris Walker se raduje z vítězství v první kvalifikaci na nedělní poslední závody letošní sezóny Superbiků. Walker časem 1:41,089 odsunul na druhé místo Régise Laconiho (+0,363) a na třetí Gregorio Lavillu (+0,434). První řadu by provizorně obsadil ještě čtvrtý James Toseland. Pátou pozici dnes získal Pierfrancesco Chili. Až na šestém místě se umístnil první z továrních jezdců Ducati Ruben Xaus, který na sedmé místo posunul Troye Corsera a na osmé Steve Martina. Až devátý skončil Neil Hodgson, když na desáté odsunul Sebastiena Gimberta, startujícího na divokou kartu.
Náš Jiří Mrkývka se potýkal opět s velkou poruchovostí své Ducati a tak skončil s obrovskou ztrátou, která mu prozatím ani nezajišťuje kvalifikaci do závodů, na posledním, 25. místě.
Ladislav Ešner vybojoval prostřednictvím svého jezdce Christiana Zaisera 21. místo.
World Supesport:
Domácí Sebastien Charpentier (1:43,881) získal provizorní Pole Position pro nedělní závod třídy šestistovek. Druhý skončil Chris Vermeulen (+0,262) a třetí Fabien Foret (+0,749). Čtvrté místo obsadil Karl Muggeridge před pátým Stéphane Chambonem a šestým Christianem Kellnerem. Sedmé místo bral Broc Parkes a osmé Katsuaki Fujiwara.
European Superstock:
Michel Fabrizio zvítězil v první kvalifikaci evropského šampionátu třídy Superstock, když na druhé místo odsunul o pouhých 0,015 sekundy svého největšího rivala Lorenzo Lanziho. Třetí skončil James Ellison, čtvrtý Lorenzo Alfonsi a pětici nejlepších doplnil John Laverty.
Z našich zástupců si nejlépe vedl nováček této třídy Jakub Smrž, který sice svou první čtyřtaktní kvalifikaci v kariéře proměnil v 27. pozici, ale se ztrátou pouhé sekundy na patnáctou pozici. Tomáš Mikšovský skončil v úvodní kvalifikaci na třicátém místě.
World Superside:
Steve Webster se stal nejúspěšnějším během prvních dvou kvalifikacích třídy Sidecare. Na druhém místě skončil Jorg Steinhausen a na třetím Tom Hanks.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist