William Costes mimo hru

Jezdec týmu GMT94, tedy účastníka Mistrovství Světa Endurance, je vážně zraněn. Tým nyní hledá náhradu pro začátek sezóny.

Jeden z pravidelných účastníků Mistrovství Světa Endurance tým GMT94 v posledních dnech testoval na španělském okruhu Almeria a na francouzském Le Mans. Jako dobrou zprávu považuje tým zjištění připravenosti jejich nového stroje Yamaha YZF R1, se kterým se letos účastní světového šampionátu. Špatná zpráva pro tým je, že jeden z jejich zkušených jezdců nebude moci nastoupit na úvodní podniky šampionátu. Při testech na francouzském okruhu totiž havaroval William Costes jenž při pádu utrpěl zlomeninu pravé stehenní kosti. “Nebylo v tu chvíli nic čím bych mohl havárii zabránit. Vletěl jsem nohama do zdi obložené pneumatikami, která je v tom místě celkem dost blízko okruhu“, říká Costes z nemocničního lůžka v Le Mans.
Tato nehoda zastínila pokrok, který tým s novým strojem udělal. Technický šéf týmu pan Michel Geurre je s přípravou stroje velmi spokojený a již se těší na další testování na okruh Albacete kde bude motocykl testovat společně s týmovým manažerem Christophe Guyotem a Sebastienem Scarnatem také Benoit Poupardin.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist