Výborný Tamada

Japonský jezdec Makoto Tamada se v Jerezu představil tak jak ho známe ze závodů World Superbike na okruhu Sugo.

Jeden ze svých velkých dnů předvedl v Jerezu také japonský jezdec Makoto Tamada, který v týmu Pramac Honda a na pneumatikách Bridgestone dokázal dokončit závod na pro něj skvělém šestém místě. “Byl to skutečně namáhavý závod s bojem za dosažení přední skupiny,“ říkal Tamada na svůj postup ze zadních pozic, když cílem prvního kola projížděl až na sedmnáctém místě, ale postupně se prokousal až na čtvrté místo, na kterém dokonce tři kola jezdil. Poté ho však postupně odcházející zadní pneumatika odsoudila na již zmíněné šesté místo jenž přivezl až na cílovou čáru.
“Nebyl jsem schopný déle udržet čtvrté místo, protože jsem postupně začal ztrácet přilnavost zadního kola,“ vzpomíná Tamada. “Dostal jsem se přes Barrose a Ukawu tím, že jsem brzdil až v ten nejposlednější možný okamžik. Byly to dva pěkné duely. Poté, po třech kolech na čtvrtém místě, jsem je musel nechat jet,“ lituje Tamada příležitosti na ještě vyšší bodové ohodnocení, ale zároveň připomíná, že nejen ztráta přilnavosti ho do konce závodu tížila, ale také chvění motocyklu jenž přes sedlo činilo jeho tělu v jistých partiích `jistou´ bolest.
“Pokud budeme schopný vyřešit tyto malé problémy, budeme ještě rychlejší. Jsem však velmi spokojený, takovýto den mě napumpuje motivací,“ říká Tamada jenž se velmi těší na další závod třídy MotoGP.
Stejně jako japonský jezdec byl s výsledkem spokojený i generální ředitel motocyklové divize japonského obra Bridgestona pan Hiroshi Yamada. “Vybrali jsme středně tvrdou přední i zadní pneumatiku. Ukázalo se to jako ideální výběr. Podmínky asfaltu nebyly dnes pro nikoho snadné,“ říkal Yamada a dodal, že tento výsledek přináší do jejich práce novou, silnou motivaci.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist