Velký den pro Gauloises

Neděle znamenala jeden z nejlepších dnů týmu Gauloises Yamaha v celé době jeho působení v MotoGP.

Velký den pro tým Gauloises Yamaha znamenala poslední neděle, která prostřednictvím Alexe Barrose a Oliviera Jacqua přinesla tomuto francouzskému týmu třetí a čtvrté místo v závodě třídy MotoGP na okruhu Bugatti v Le Mans.
Alex Barros se prezentoval výbornou jízdou nejen v první suché části rozděleného závodu, ale zejména ve druhé, kdy po dešti jezdili jezdci po mokrém asfaltu. V obou částech se vždy prosadil brazilský jezdec na samý vrchol startovního pole, ze kterého byl vždy sesazen prostřednictvím továrních jezdců Hondy. “Po mé nehodě v Suzuce jsem opravdu šťastný z návratu na pódium,“ říkal Barros po skončení závodu. “Jsem také rád, že jsem byl schopný ujmou se vedení na začátku obou závodů. Myslím si však, že jsem si vybral pro první závod příliš měkkou pneumatiku, protože jsem po osmy kolech nemohl udržovat správný rytmus. V mokrém závodu jsem také neměl stejnou přilnavost jako Sete a Valentino. Na konci závodu jsem je musel oba již pouze z dálky sledovat,“ doplňuje brazilský jezdec jenž také upozorňuje, že nyní následují dva závody, na okruzích na nichž testovali a kde mají připravené dobré nastavení strojů Yamaha YZR M1. “Je naděje, že tam budu schopný pokračovat v boji o pódium,“ říká Barros.
Po špatné kvalifikaci a špatném prvním závodu se skvěle představil i druhý jezdec týmu Gauloises Yamaha, domácí reprezentant Olivier Jacque. Tento francouzský pilot po zaváděcím kole, do kterého nastoupil na zadním kole své Yamahy se střední pneumatikou medium, nechal svůj stroj v boxech vybavit plnou mokrou gumou i na zadní kolo. Jacqua to stálo místo na startovním roštu, když do závodu musel startovat společně s jezdci týmu Sita Ponse z boxové komunikace. Následný závod však potvrdil Jacquovu volbu, když se velmi rychle prodíral startovním polem. Cílem prvního kola druhého závodu již Francouz projížděl na osmé pozici, v pátém kole byl pátý a o další kolo již postoupil na čtvrté místo, když před sebou měl již pouze vedoucí trojici, která jela stejně jako Jacque na mokrých pneumatikách.
“Byl to neuvěřitelný závod,“ říkal v jeho cíli Olivier Jacque a ihned vysvětloval své rozhodnutí opustit startovní rošt. “Po zaváděcím kole do druhého závodu jsem si ihned uvědomil, že rozdílné pneumatiky na mém stroji je špatná volba a tak jsem se rozhodl vrátit do boxů pro změnu zadního kola. I přestože jsem musel začít z boxů bylo toto rozhodnutí správné a vyplatilo se. Brzy jsem začal předjíždět jiné jezdce. Nakonec jsem dosáhl svého nejlepšího výsledku od dob mého působení ve třídě MotoGP. Doufám, že je to začátek série úspěchů.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist