Vallelunga - kvalifikace

Igor Kaláb odstartuje z první řady, Radomil Rous zvítězil v kvalifikaci třídy 250 ccm.

V kvalifikaci na první závod Mistrovství Evropy třídy 125 ccm v italské Vallelunze zvítězil domácí jezdec Michele Pirro před Michaelem Ransederem z Rakouska a svým krajanem Perrotim. Na čtvrtém místě se umístnil náš Igor Kaláb, který tak poprvé odstartuje do závodu Mistrovství Evropy z první řady. Další náš reprezentant v této třídě skončil na pěkném 12. místě, tímto reprezentantem byl činěvský Václav Bittman. Do závodu se ještě podívá i Karel Abrahám, který se umístnil na 35. místě.
Nejrychlejší čas a tím Pole Position získal poprvé ve své kariéře v Mistrovství Evropy náš jezdec Radomil Rous, který na špičkovém motocyklu Aprilia týmu Campetella Racing odsunul na druhé místo španělského jezdce Alvaro Molinu a na třetí Fredrika Watze ze Švédska. Do první řady se ještě dostal čtvrtý Gregory Leblanc z Francie. Slovák Vladimír Častka oslavil svůj návrat do sedla závodního motocyklu dvanáctým místem v kvalifikaci této třídy, zatímco šlapanický Michal Filla bojoval s motorovým problémem a oproti včerejšímu dvanáctému místu klesl na dnešní sedmnácté.
Markéta Janáková navštívila dnes mobilní kliniku Dr. Claudio Costy. Po vyšetření svého zranění z pátečního pádu svitla naší nejrychlejší ženě naděje, že by se mohla na motocykl posadit již příští týden v holandském Assenu, kde se koná druhý díl evropského šampionátu

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist