Valentino Rossi podepsal s Yamahou

Dnes oznámila továrna Yamaha, že podepsala dvouletý kontrakt s italským Mistrem Světa Valentino Rossim.

Společnost Yamaha Motor Co ., Ltd. dnes potvrdila, že pětinásobný Mistr Světa silničních motocyklů Valentino Rossi z Itálie podepsal s touto továrnou dvouletý [!!! - takže žádná Ducati v roce 2005 - poz. Racing] kontrakt a stal se tak továrním jezdcem Yamahy pro šampionát MotoGP v letech 2004 a 2005. Kontrakt začne platit od 1. Ledna 2004 a vyprší 31. Prosince 2005.
"Všichni jsme extrémně šťastní, že se Valentino připojí v roce 2004 k Yamaze," říkal generální ředitel závodního oddělení Yamahy pan Lin Jarvis v tiskovém prohlášení japonské továrny. "V našich jednání s ním bylo jasné, že si vychutnává výzvu k dosažení našich cílů v MotoGP. On je neuvěřitelný talent a učiní pro nás velké věci. Zřejmě je před námi mnoho těžké práce, ale jsme si jistí, že můžeme Valentinovi poskytnout prostředky, které mu pomohou v boji o Mistra Světa. Dopředu se těšíme na tuto výzvu. Toto je velmi důležitý krok v našem plánu vrátit Yamahu jako vedoucí sílu v Grand Prix."
Valentino Rossi se stane týmovým kolegou španělského jezdce Carlose Checy v týmu Fortuna Yamaha umístněném nedaleko italské Monzy, tedy v týmu, který vede zkušený Davide Brivio. Dosavadní kolega španělského jezdce, tedy Ital Marco Melandri se přestěhuje k francouzskému týmu TECH 3 Yamaha, který nese současné jméno Gauloises Yamaha a vládne mu Hérve Poncharal. I tento tým se pyšní podporou továrny Yamaha. Oba týmy i nadále budou zastřešené sponzorskými penězi od tabákové společnosti Altadis (značka cigaret Gauluises a Fortuna), ale konečný, barevný "marking" motocyklů pro rok 2004 bude zveřejněn později. Společně s Rossim by se do továrního týmu Fortuna Yamaha měl přesunou i skoro celý tým techniků, kteří se starali o Rossiho stroj Honda RC 211V v posledních dvou letech, včetně jejich šéfa Jeremy Burgesse.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist