TT Isle of Man - finále

V sobotu byl na programu závěrečný závod na ostrově Man. O finále Tourist Trophy se postarali tradičně jezdci nejprestižnější Senior TT.

Vítězem posledního závodu, který je zároveň vrcholem celé Tourist Trophy, se stal Adrian Archibald (1h 12:44,5) na stroji Suzuki GSX-R1000.
Závod poslední třídy, kterým byla superbiková Senior TT, byl nejprve odkládám kvůli nepříznivému stavu okolo horské části okruhu a nakonec zkrácen z původních šesti kol na čtyři. Archibald v tomto závodě odsunul na druhé místo Johna McGuinnesse (+20,6), který startoval v barvách britského týmu Paula Birda na stroji Ducati 998 F02. Třetí místo obsadil Ian Lougher (+46,5) se strojem Honda.
Adrian Archibald kromě ceny za vítězství v nejprestižnějším závodě Tourist Trophy získal i Cenu Joey Dunlopa, která je udělovaná jezdci, který dokáže zvítězit ve dvou nejprestižnějších závodech, tedy v úvodním závodě produkčních litrů Formula One TT a v závěrečném superbikovém Senior TT. V obou těchto závodech slavil vítězství právě Archibald.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist