Testy týmu Luise D´Antína

Ducati D´Antín bude od středy testovat na okruhu ve Valencii. Xaus a Hodgson konečně usednou na stroje Ducati Desmosedici.

Na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie bude od středy 10. prosince testovat tým Luise D´Antína nejen své nové motocykly Ducati Desmosedici (myšleno nové pro tým), ale i své nové jezdce Neila Hodgsona a Rubena Xause.
Zatímco Neil Hodgson není v nejprestižnější třídě absolutním nováčkem a na stroji Ducati pro MotoGP dle jeho slov v minulosti již jezdil (v ranných stádiích údajně tento stroj testoval), pro jeho španělského kolegu bude start v tomto třídenním testu znamenat absolutní debut ve třídě MotoGP a na stroji téže kubatury.
“Bude to důležitý test, protože zahájím práci na mém novém motocyklu a v novém týmu,“ říká před testováním Ruben Xaus, jenž letos skončil na druhém místě Mistrovství Světa třídy Superbike, když ho celkově porazil pouze jeho letošní kolega z týmu Ducati Fila, Brit Neil Hodgson. “Nejdůležitější pro toto období bude pro mě nalézt dobrý pocit na motocyklu, ale i v týmu. Napoprvé nebudu příliš myslet na jednotlivé časy. Jisté je, že jízda na Desmosedici bude velmi zajímavá a vzrušující zkušenost, ale nechci začít zbrkle. Vím, že bude před mnou velmi mnoho práce."
Zatímco Ruben Xaus má pověst rychlého, ale někdy velmi zbrklého jezdce, druhý z dvojice D´Antínových jezdců je opředen pověstí klidného a vytrvalého bojovníka. I Neil Hodgson se velmi těší na svezení s letošním modelem hrozivě silného Desmosedici.
"O jízdě na Desmosedici se mi v posledních dnech i zdá, což dokazuje, že jsem jak nervózní, tak i jízdou vzrušený," říká třicetiletý letošní Mistr Světa Superbike, který žije na motocyklově legendárním Ostrově Man. "Je to pro mě velký krok jak s novým motocyklem, tak s novým týmem. Velmi se na to opravdu těším. Bude dobré být zpět na závodním okruhu, protože jsem nejezdil od posledního superbikového závodu. Když ne nic, tak alespoň mohu říct, že okruh ve Valencii znám, zvítězil jsem tam v závodě Superbike. Znám tam každou díru a to je na začátek dobře," doplňuje jezdec, který po třídenním testu bude spěchat do Británie, kde se v neděli v Londýně zúčastní předávání britských cen od BBC.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist