Testuje již i Chaz Davies

Britský mladík Chaz Davies začal testovat před svým debutem ve třídě čtvrtlitrů. Se svým výkonem, ale hlavně s motocyklem, je Chaz velmi spokojený.

Na okruhu Jerez při posledních testech Aprilie zažil svou premiéru na motocyklu třídy 250 ccm také stále ještě patnáctiletý britský jezdec Chaz Davies. Po několika měsících, které strávil v knihách a ostatních školních pomůckách, byla pro Daviese jízda na rychlém motocyklu jistě částečným vysvobozením a to nejen, protože v Británii stále ještě nemůže se silnějším motocyklem na veřejnou silnici. Po loňském startu ve třídě 125 ccm bude Chaz letos své štěstí zkoušet ve třídě silnějších dvěstěpadesátek.
“Nyní již z minulého roku znám okruhy a to bude velká pomoc“, říkal v Jerezu tento mladý pilot. “Teď musím svůj styl přizpůsobit zvláštní síle nového motocyklu, se kterým jsem příjemně překvapen. Nejvýraznější změna je zjištění, že zatímco se strojem 125 ccm máte v zatáčce pouze jednu dobrou stopu, s tímto motocyklem jich je víc, můžete je měnit.“ Vysoký mladík také zdůraznil úlevu, kterou mu motocykl nyní poskytuje. “Na dvěstěpadesátce se cítím mnohem klidnější. Na motocyklu 125 ccm jsem byl opravdu dost namačkaný, svoje ramena jsem dával do neobvyklých pozic. Nyní se z fyzického hlediska cítím na motocyklu velmi dobře hned od samého začátku a to by se vše mělo projevit v mém učení na tomto stroji.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist