Svoji účast v Le Mans Bursa odvolal

Michal Bursa odmítl nabídku na start ve 24. hodinovém závodě v Le Mans a to i přetože byl již zapsaný na oficiální startovní listině.

Tisková informace č. 07/2003
Svoji účast v Le Mans Bursa odvolal
Přestože se Michal Bursa pro letošní sezónu stal jezdcem německé stáje Team KFM-Herber Endurance, ve které se účastní mistrovství světa Endurance silničních motocyklů ve vytrvalostních závodech, jediný český zástupce v šampionátu měl navíc možnost startovat také ve slavném maratónu 24hodin Le Mans zařazeném do seriálu Master of Endurance. Nabídku startu v prestižním klání ovšem zkušený pražský jezdec nakonec nepřijal.
Zájem o zařazení Bursy do své sestavy měl francouzský Ducateam, který také českého závodníka po předběžné dohodě nahlásil jako svého zástupce na startovní listinu. "Možnost startu v prestižním klání byla velice lákavá, navíc nabídka přišla od jednoho z permanentních týmu světového šampionátu a to mě potěšilo. Proto jsem přislíbil, že do závodu nastoupím," uvedl Michal Bursa a tím zároveň vysvětlil zapsání svého jména mezi letošní účastníky čtyřiadvacetihodinového závodu, kde byl s číslem sedm uveden společně s Britem Bakerem Russelem a Francouzem Yannem Sotterem.
Bursa stejně jako britský jezdec ovšem nakonec svoji účast ve vytrvalostním závodě odvolal. "Příčinou všeho byla pozdní dodávka nového motocyklu Yamaha," sdělil český závodník. "Domlouvali jsme se s francouzským týmem, že budeme startovat v kategorii určené pro stroje třídy Superbike a Superproduction. Motorku ovšem stáj nedostala k dispozici s takovým časovým předstihem, aby na ní před závody stihla provést všechny potřebné úpravy, natož abychom ji mohli řádně odzkoušet. Proto vedení týmu změnilo svůj záměr a oznámilo nám, že stroj nasadí do kategorie produkčních motocyklů Stocksport," uvedl dále Michal Bursa a dodával: "Startovat s motocyklem této skupiny v tak náročném závodě jsem ovšem nechtěl."
Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel
tel.: 472 775 739 nebo 728 938 663
e-mail: msm2000@seznam.cz

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist