Smith: Pomáhá britským talentům

Ačkoliv je vícemistru světa stopětadvacítek Bradley Smithovi pouhých 19 let, tak už působí ve funkci týmového manažéra.

V roce 2009 pomáhal Bradley Smith dvěma talentům s velmi známými jmény: Dakota Mamola, syn čtyřnásobného vícemistra světa 500 ccm Randy Mamoly, a Taylor Mackenzie, syn britské legendy Nialla Mackenzieho. Oba mladíci jezdili za britský tým KRP-Racing. 


"Chceme dát mladým Britům šanci závodit na nejvyšší dostupné úrovni. A to je rozhodně španělské mistrovství. Dakota a Taylor neukončili letošní rok rozhodně špatně, ve finále v Jerezu obsadili 12. a 14. místo. Viděno mýma očima mají oba dva velký závodní potenciál", říká vítěz dvou letošních závodů Grand prix, který stál v sezóně 2009 celkem 9x na podiu. 

"Taylor pojede v roce 2010 kromě španělského mistrovství zřejmě i britský šampionát a také závody Red Bull Rookies Cupu, kde od něho očekáváme několik podiových umístění. U Dakoty zatím není ještě úplně jasno", vysvětluje závodní plány britského a amerického mladíka tovární jezdec Aprilie. 

Smith dále říká, že role týmového manažéra je stejně náročná jako jezdecká: "Jako jezdec musíš jen dobře jezdit, ale ten tlak není tak obrovský. Naopak jako manažér musíš neustále něco koordinovat a o závodníky se starat. Tato práce byla a je sice velmi zajímavá, ale nyní se musím hlavně koncentrovat na své závodění.", doplňuje dále britský jezdec Asparovi stáje Bancaja. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist