Rozlobený Daniel Pedrosa

Stefano Perugini přibrzdil Daniela Pedrosu v rozhodující části závodu třídy 125 ccm a ten mu to dal svými slovy (ale i gesty) řádně najevo.

Španělský jezdec třídy 125 ccm Dani Pedrosa nebyl po závodě v Jerezu vůbec spokojený. Jezdec, který si sliboval minimálně pódiové umístnění skončil nakonec těsně právě za pódiem, přitom Dani patřil dokonce k vážným kandidátům na vítězství. "Zpočátku závodu jsem se snažil všem uniknout, ale když jsem viděl, že to není možné, zařadil jsem se zpět do skupiny a kontroloval své soupeře," říká o závodě před nadšeným domácím publikem španělská hvězda.
Mladý pilot se ve finále závodu střetl v boji o pódium s jezdci zvučných jmen, kteří tentokráte vyšli z boje jako vítězové. "Motocykl jel dobře a tak jsem si myslel, že mám velkou příležitost. Nepočítal jsem však s akcí Peruginiho," připomíná Dani jízdu Stefano Peruginiho, která nejenže byla pomalejší než vedoucí trojice, což se projevilo časovou ztrátou právě na vedoucí trio, ale která nedovolila Danimu samotné předjetí pro něj pomalejšího jezdce.
"Nejsem s výsledkem vůbec spokojený, ale především nejsem spokojený s postojem Peruginiho," rozlobeně označuje viníka svého umístnění mladý španělský jezdec jenž již ve zpomalovacím kole po projetí cílem dal jasně najevo italskému jezdci co si o jeho brždění rychlejších jezdců myslí. "Vím, že vždy se bojuje kvůli dosažení maximu v závodech, ale ne takovouto cestou. Bylo v zájmu nás obou aby nám vedoucí trojice neunikla a my mohli něco vyzkoušet v posledním kole a ne se snažit jezdit nemožné stopy již tři kola před koncem závodu a riskovat tak srážku nás obou," říká smutný Pedrosa. "Výsledek této jízdy byl, že jsem nemohl bojovat o vítězství, a že jsem ztratil vedení v šampionátu."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist