Rossi nejrychlejším na okruhu v Monze

Na italském okruhu v Monze se konal závod automobilů specifikace Rally, mezi pozvanými byl i Valentino Rossi, který byl nejrychlejším pilotem během nedělního programu.

Mistr světa Valentino Rossi nastoupil o tomto víkendu v italské Monze k exhibičnímu závodu Monza Rally Show, kde se s automobilem Subaru Impreza WRC postavil proti několika vynikajícím jezdcům automobilového sportu. Rossi se nakonec dokázal prosadit na druhé místo, když nestačil pouze na bývalého vítěze závodu 24 hodin Le Mans a současného jezdce seriálu DTM Rinaldo Capella, na kterého mu chybělo ve výsledném součtu pouhých 5,6 sekundy. Naopak doslova propastných 43 sekund zaostal za Rossim bývalý Mistr světa Rally Colin McRae, jenž na třetím místě pilotoval stejně jako Capello tovární vůz Škoda Fabia WRC.
V nedělní programu však Rossi již nenašel přemožitele, když nejprve v tzv. Super RZ vyřadil Capella a poté ve finále o 1,4 sekundy porazil i Skota McRae.
Rossi nastoupil k závodům se spolujezdcem Carlo Cassinim, tedy bývalým spolujezdcem Mistra světa Mika Biasiona. Na okruhu, který byl speciálně vytýčen především na cílové rovince slavné Monzy a měřil 1,5 km, se vedle Rossiho představili i jiné tváře známé z MotoGP. Především to byl šéf Rossiho týmu Gauloises Yamaha pan Davide Brivio, jenž startoval také ve voze Subaru, a to společně s Rossiho otcem – Grazianem Rossim. S vozem Fiat Punto pak startoval bratr Davide Brivia – Roberto (pracuje v továrním týmu Yamahy jako mechanik Colina Edwardse), kterému spolujezdce dělal Alessio Salucci, jehož znáte spíše pod přezdívkou "Uccio" (Rossiho přítel a pravá ruka – vždy ho můžete vidět při závodech MotoGP vedle Rossiho, jak mu drží vodu, přilbu, podává brýle, uklízí chránič zubů, atd…).
Další představení Valentina Rossiho v rallyovém speciálu Subaru Impreza WRC by mělo proběhnou při tradiční výstavě Bologna Motorshow.
Monza Rally Show
1.- Rinaldo Capello/Luigi Pirollo (Škoda Fabia WRC) 1“21:53,1
2.- Valentino Rossi/Carlo Cassina (Subaru Impreza WRC) 1“21:58,7
3.- Colin McRae/Glen Patterson (Škoda Fabia WRC) 1“22:41,9
4.- Andrea Dallavilla/Daniele Vernuccio (Peugeot 206 WRC) 1“23:46,3
5.- Pierfranco Uzzeni/Danilo Fappani (Subaru Impreza WRC) 1“24:55,7
WRC Master's Show
1.- Valentino Rossi/Carlo Cassina (Subaru Impreza WRC)
2.- Colin McRae/Glen Patterson (Škoda Fabia WRC) +1,4 sec.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist